Rangadó Debrecenben és Pesten


Debrecen1.75  döntetlen3.50  Újpest4.50
Három fordulója veretlen a Loki: előbb az MTK-t, majd a Vasast verték meg egyaránt 1-0-ra, majd az előző hétvégén 1-1-es döntetlent játszottak Pakson. Nehéz lenne hát azt állítani, hogy ontják a gólokat a debreceni csatárok, tíz forduló után összesen tizenkétszer voltak eredményesek a Loki játékosai, de a védelem is pont ennyiszer kapitulált.

Az Újpestnél is hasonló mutatókat látunk, már ami lőtt és a kapott gólok számát illeti – a lilák tizenkét gólt szereztek és tizenhármat kaptak. Ugyanakkor nyerni nagy rég nem sikerült nekik, utoljára a Békéscsabát győzték le, még augusztus elsején. Azóta viszont lement hét forduló, melynek mérlege három vereség és négy iksz. Ebből a négy döntetlenből egy pont az előző fordulóban született; hazai pályán 2-2-es döntetlent játszottak az MTK-val.

Mindkét oldalon akadnak bőven sérültek: a Debrecen részéről leginkább Varga József hiánya okozhat fejtörést Kondásnak, aki még a Paks elleni meccsen sérült meg. Újpesten is hosszú a maródiak listája, ráadásul az előző fordulóban kiállították Balajcza Szabolcsot, így a lilák csapatkapitánya nem lehet ott a kapuban.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.10


Videoton1.50  döntetlen3.75  PAFC6.50
Amikor már úgy tűnt, hogy talpra áll a Videoton, akkor jött az utolsó helyen álló Békéscsaba és 2-0-ra verte a bajnoki címvédőt, amely így maradt a kiesőzónában. A sajtóhírek szerint Pintér Attilától várják a megváltást Székesfehérváron, állítólag hétfőn bejelentik a tréner érkezését.

Viszont addig is itt a Puskás elleni mérkőzés, ami olyan döntetlenszagú, hogy azt nehezen lehet szavakba önteni. A két csapat márciusban 0-0-s döntetlent játszott a Sóstói Stadionban, egy ilyen eredmény most is simán benne van a pakliban.

A PAFC egyébként az előző fordulóban gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Fradival és négy fordulója nyeretlen. Idegenbeli mérlegük 0-3-2.

Tipp: X2 @ 2.38


Ferencváros1.28  döntetlen5.00  Honvéd11.00
Felcsúton szakadt meg hát a Ferencváros győzelmi szériája, a veretlenségét viszont továbbra is őrzi a zöld-fehér csapat. Bajnoki meccsen utoljára majdnem pontosan egy évvel ezelőtt kapott ki Thomas Doll együttese (2-1 Diósgyőrben) és amióta Groupama Arénában játssza haza meccseit a Fradi, még egy bajnokit sem veszített ott (döntetlent is csak kétszer játszott).

Az elmúlt két fordulóban igencsak enerváltan mozogtak az FTC játékosai, ettől függetlenül több mint valószínű, hogy otthon tartják majd a három pontot.

A Honvéd három nyeretlen forduló után tudott győzni múlt szombaton: hazai pályán nyert 2-1-re a Diósgyőr ellen és így feljött a harmadik helyre. Vendégként viszont eddig csak a Békéscsabát tudták legyőzni és nem túl valószínű, hogy pont az Üllői úton szerzik meg szezonbeli második idegenbeli győzelmüket.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 4.00

Eredő odds: 19.99