A Questor körüli káosz jól jön a Pápának


Győr1.30  döntetlen4.75  Lombrad Pápa9.00
Normál esetben egy ilyen bejegyzés arról szólna, hogy mennyivel jobb csapat a Győr (a begyűjtött pontok alapján mondjuk nem sokkal) meg egyébként is, a Pápának mennyire rosszul megy idegenben, stb.

Ehelyett inkább arról kell szólnia, hogy a győri labdarúgásnak nagy eséllyel vége abban a formában, ahogy azt megszokhattuk eddig. Mint az köztudott, a Questor csoport egyik cégének csődje miatt a vállalat már nem támogatja többet az ETO-t, az Audi is kivonul sőt, Tarsoly Csaba még a győri díszpolgári címről is lemondott.

Tehát nagyon úgy fest, hogy a télen egyébként jócskán felforgatott győri csapatnak befellegzett, hiszen pénz nélkül elég nehéz… Ilyen helyzetben két eset szokott előfordulni: a játékosok az anyagi gondok miatt nem tudnak a játékra koncentrálni és szétesik a csapat vagy pedig dacból küzdenek, ezzel is megteremtve azt a lehetőséget, hogy valaki talán leigazolja őket. Elnézve a Győr eddigi produkcióját a teljes szétesésre sokkal nagyobb esély van, mint bármikor.

A Pápának valószínűleg soha nem lesz ekkora esélye Győrben begyűjteni a három pontot, de még egy döntetlennel is jól jár a 13. helyen szerénykedő gárda. Idegenbeli mérlegük 1-1-7, és így már érthető, hogy miért van az X2-re is ekkora szorzó 3.10. De még azzal sem járunk rosszul, ha legalább egy gólt lő a vendégcsapat, hiszen erre akadt példa már akkor is, amikor nem volt ekkor a gond az ETO-Parkban 2.00. Azt se felejtsük el, hogy a Győr utoljára tavaly augusztusban tudott nyerni hazai pályán, azóta négyszer játszott döntetlent és kétszer kikapott az bajnoki meccsen az ETO.

Visszatérve a hazaiakra, Rudolf, Kvilitia és Kamenár sérült – ez már önmagában is elég nagy probléma lenne. Valószínű hát, hogy nem lesz sok gólos találkozó, inkább hasonló kínszenvedést hozhat ez a meccs, mint az őszi 0-0 Pápán. Már a „sima” 2,5 alatt opciónak is igen szép szorzója van 2.06.

Tipp: X2 @ 3.10