Parádés kiszolgálás, enervált hangulat


Azt hittem, hogy a nagy összeborulás, meg a bajnoki cím miatt, annyian lesznek a metrón, hogy a rozoga orosz vonatok bedöglenek az ünnepi hangulat hatására! Aztán semmi. A metró kijáratnál is csak csöndesen sört refluxozó, ismerős arcok, kiscsoportos, egymást izzítók, bajnoki címnek tapsolók csöndes előjátéka fogadott.

Hömpölygésnek, embert magával sodró, zajos, zászlós áradatnak nyoma sem volt. A bejárat előtt a Zöld Sast állták körül jutalom kirándulásra érkezett palánta focisták, akik a nagy stadion meg a jó időjárás miatt kihajtásra váltanak majd, hazatérve a Fradi meccsről.

Bejutás a stadionba, majd rácsodálkozás a foghíjakra. Isten nyugtassa szegény selymes hangú Jimmy-t, de az ő fogsora volt ilyen szellős, mint a Groupama nézőtere. Pedig nagyon vártam, hogy a vadak a megállapodás miatt feltöltik hangbombával az arénát. Ezzel szemben az történt, hogy a paksi hűségesek a komplett dél-amerikai dobsorral simán lenyomták a szórvány Kömény Magot.

Ami viszont parádés: a kiszolgálás. A Fontos Helyen kedves kínálók, finom ételek, szép hostessek adtak elfoglaltságot, szemnek-szájnak. Egy komoly darab fickó éppen sípszóra kezdett betuszkolni a bélésébe egy nagyobb porció ételt. Egy kisebb afgán falu három havi ebédjét!

A Fradi aktuális ellenfele, a Paks a maga kiismerhetetlen stílusával akár meglepetést is hozhat, vélték a csendben dünnyögők. Mert a Honvéd ellen, igazi bográcsozós kirándulók benyomását keltették, felejthető mutatványukkal! Le is verték őket. Ehhez képest Pakson meg a bajnoki címbe akadékoskodó MTK-t egyértelműen szétcsapták! Itt meg kezdés gyanánt két, végzetesen buflák kapushiba megoldott mindent. Loholhatott a szégyen elől a vendégcsapat. Loholtak is!

A lézengő hazai zöldek kaptak, szó ami szó, egy szép gólt. Sőt, a második félidő elején egyenlítettek a vendégek! Fenébe, a debreceniek is belerondítottak az ünnepbe, meg ezek is? Morrantottak az ünneplőbe öltözöttek! Mi lesz ebből?

A második részre megrémültek a Fradi-futballisták, annyira, hogy összedobtak még három gólt. Jó ebből az egyik öngól volt. De kit érdekel?

Bajnoki elsőség, körbepacsi. Valami azért kicsit hibádzott. Az aranyérem mindenható ünneplése elmaradt. Fura volt. Elmúlt. Csendesen.

Ha jönnek majd a BL-selejtező vendégei, egyben fogadhatunk.

Fogadjunk, hogy a catering tetszeni fog nekik.