Novemberi tavasz


Újpest1.30  döntetlen4.75  Haladás8.50
Túlzás lenne azt állítani, hogy két gólképtelen csapat találkozik ugyanakkor kétségtelen, hogy ennek a két együttesnek a meccsein születik a legkevesebb találat. Ősszel az újpesti játékosok mindössze 14 alkalommal tudtak az ellenfél kapujába találni, ehhez képest elég stabilan állnak a középmezőnyben.

Az előző fordulóban két óngóllal kaptak ki Kecskeméten – ilyet valószínűleg az oly’ sokat megélt magyar drukkerek sem láttak még. Hazai pályán viszont veretlen az Újpest, bajnoki mérlegük 4-3-0. Tizennégy góljukból tizenegyet a Szusza Ferenc Stadionban lőttek.

Az őszi szezonban mindössze öt gólt rúgott a Haladás, ami egészen hihetetlen. Október ötödike óta (akkor a Pápát verték 2-0-ra) pedig egyetlen egy találatot sem jegyezhetett a szombathelyi gárda. Mondanunk sem kell, hogy legutóbbi öt bajnokiját elvesztette a Hali, és bár kiesésről még korai lenne beszélni, de nagy gondban lehetnek még Szombathelyen.

Tipp: Gólok száma 2,5 alatt @ 1.86


MTK1.33 döntetlen4.30  Pécsi MFC9.00
Ez a párosítás sem arról híres, hogy sok gól esik rajta: a legutóbbi négy MTK-Pécs találkozón összesen két gólt rúgtak a csapatok. Ezekből a meccsekből kettő gól nélküli döntetlennel végződött, kétszer pedig a Pécs nyert 1-0-ra. Viszont jelenleg jobb formában van az MTK és ez még akkor is igaz, ha tudjuk: legutóbbi három bajnoki meccsükön csak három pontot szereztek (vereség otthon az Újpesttől, majd győzelem Szombathelyen, múlt héten pedig a Diósgyőrtől kaptak ki pályaválasztóként).

A Pécs viszont zsinórban hat bajnokit is elveszített és így már egyből kiesőhelyen találták magukat. Az sem sejtet sok jót, hogy az első fordulóban simán kikaptak 4-0-ra az MTK-tól még augusztusban.

Tipp: Félidőben X @ 2.35


Ferencváros1.50  döntetlen3.80  Kecskemét6.00
Gól nélküli döntetlent játszott Fehérváron múlt vasárnap a Fradi, ezt az eredményt leginkább az ihletett formában védő Dibusz Dénesnek köszönhetik a zöld-fehérek. Imponáló hazai mérlege van a Ferencvárosnak (5-2-0), otthon utoljára 2007-ben kaptak ki a Kecskeméttől.

Öt fordulója veretlen bajnokin a Kecskemét, viszont a pályaválasztói jogok cserélgetése miatt mind az öt meccset otthon játszották (ezért aztán durva hajrájuk lesz a bajnokság végén, de az még elég messze van). Szóval október eleje óta nem játszottak vendégként – ettől nyilván nem lesznek különösebben megilletődve, de annyira nem is veszi ki jól magát.

Egyébként nem szerepeltek rosszul azon az öt idegenbeli meccsen sem, amit eddig lejátszottak; vendégmérlegük 2-1-2. Az utóbbi három évben az első gólt mindig az FTC szerezte, ha a zöldek játszottak hazai környezetben.

Tipp: Az első gólt a Fradi lövi @ 1.33

Eredő odds: 5.81