Nem csak a BL pörög: Hétközi forduló az NBI-ben


Újpest2.00  döntetlen3.40  Honvéd3.50
A hétközi fordulót megelőzően zsinórban két bajnoki meccset is elbukott az Újpest. Előbb Békéscsabán kaptak ki 1-0-ra, majd hétvégén kisebb meglepetésre veszítettek a Vasas otthonában is (3-2). A meglepetést nem feltétlenül az újpestiek veresége – hiszen kis túlzással az NBI-ben szinte minden mérkőzés háromesélyes – hanem a gólok magas száma okozta.

A két idegenbeli kudarc után hazai pályán fogadják a Honvédot és ugyan ott sem makulátlan az újpestiek mérlege, de ebben a szezonban csak az FTC tudott három ponttal távozni a Megyeri útról (5-7-1). Az új lebonyolítási rendszer miatt a Honvéd egyszer már pályára lépett Újpesten ebben a szezonban és akkor 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Most is hasonlóan szoros találkozóra van kilátás, ahol a Honvéd akarata érvényesülhet, ugyanis elég jó formában vannak a kispestiek. Zsinórban három bajnokit is megnyertek, ilyen jó sorozatot utoljára 2013 őszén láthattunk tőlük. Plusz motiváció lehet a vendégek részéről, hogy győzelem esetén pontszámban beérik a lilákat.

Tipp: A vendégcsapat nyer legalább egy félidőt @ 2.28


Ferencváros1.50  döntetlen4.00  Paks6.00
Szombaton úgy lett bajnok a Fradi, hogy 2-1-re kikapott Debrecenben, viszont az MTK-t elverte a Paks, úgyhogy a zöld-fehérek így is behozhatatlan előnnyel állnak az élen. Azt többen is elmondták, hogy a körülmények nem voltak a legjobbak az ünnepléshez és nem feltétlenül a vereségre kell ilyenkor gondolni… Akárhogy is, a Fradi játékosai valószínűleg igyekeznek majd kiszolgálni a Groupama Aréna közönségét szerda este, bár azt egyelőre csak sejteni lehet, hogy nagy tolongás ott sem lesz a lelátón. Legalábbis a hírek szerint a Fradi szkennert ellenző szurkolói nem mennek ki a meccsre.

Visszatérve a játékra, otthon remek statisztikája van az FTC-nek, ebben a szezonban csak az Újpest tudott nyerni náluk még ősszel (1-2), illetve tavasszal a Diósgyőr rabolt pontot az Üllői útról (2-2). Már csak ennek alapján is hazai győzelem várható, na meg talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a Ferencváros játékosai jobban bírják a szerda-szombat ritmust, mint a többi magyar csapat úgy általában. Egy komoly hiányzó van a Fradinál: Nagy Ádám már Debrecenben sem lépett pályára és sérülése miatt egy jó darabig nem is játszhat majd a fiatal középpályás.

A Paks fölényesen, 4-1-re győzött az MTK ellen szombaton és ugyan várható volt, hogy az atomvárosiak otthon tartják a három pontot – otthon azért elég jól szerepel a Paks – de ilyen nagy arányú győzelemre valószínűleg senki nem számított. Idegenben viszont nagyon nem megy nekik, utoljára Békéscsabán nyertek bajnokit, még tavaly októberben. Azóta hat vendégként lejátszott találkozóból négyet elveszítettek két iksz mellett (utóbbiak még a tavalyi évben születtek). A Ferencváros otthonában augusztusban 2-0-ra kikaptak, majd aztán decemberben egy ötöst gurított nekik Pakson a Fradi.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Hazai/Hazai @ 2.43


MTK1.75  döntetlen3.40  Békéscsaba4.75
Újra Dunaújvárosban lép pályára az MTK, tavasszal már kétszer játszottak ott és mindkét mérkőzést megnyerték (a Honvéd és a Haladás ellen). Egyébként is jó formában vannak tavasszal a kék-fehérek, bár ugye Pakson elég nagy verésbe szaladt bele Teodoru Vaszilisz együttese. Ez egy hat fordulón át tartó veretlenségi sorozatnak vetett véget és azért azt is tegyük hozzá, hogy ebben a szezonban először kapott egy meccsen négy gólt az MTK.

Azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy csupán egyszeri kisiklásról van-e szó, mindenestre az biztos, hogy a Békéscsaba nem feltartott kézzel érkezik majd. A viharsarki gárda az utolsó helyről várhatja a hétközi fordulót, de egy győzelemmel akár a tízedik helyre is följöhet – már ha közben kikap majd a PAFC és a Vasas.

A Békéscsaba hétvégén otthon játszott 0-0-s döntetlent a Diósgyőrrel és idegenben még veretlen tavasszal (1-3-0).

Tipp: X2 @ 1.98