NBI: Hazai győzelmek a láthatáron


Gyirmót2.50  döntetlen3.20  MTK2.70
Majdnem győzelemmel rajtolt az NBI-ben az abszolút újonc Gyirmót, de aztán végül 2-2-es döntetlen lett a vége a mezőkövesdi meccsüknek. Most azt az MTK-t fogadják, amely az elmúlt hetekben kétszer is pályaválasztóként lépett pályára Gyirmóton az Európa Liga selejtezőjében. Előbb a kazah Aktobét majd az azeri Qabalát fogadták – utóbbi csütörtökön ki is ütötte az EL-ből a kék-fehéreket.

Így aztán végre az MTK teljes erőbedobással koncentrálhat a hazai küzdelmekre és valamelyest jóvá teheti a Vasas elleni 1-0-s vereséget, amit az első fordulóban szenvedtek el. Persze csak ha hagyják ezt a hazaiak, ami múlt heti lelkes játékukat látva nem túl valószínű. Plusz ugye a csütörtöki túra is éreztetheti még a hatását a vendégeknél, úgyhogy szinte minden adott egy hazai győzelemhez.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 6.10


Paks3.00  döntetlen3.20  Videoton2.30
Debrecenben szerzett pontot az első fordulóban a Paks (1-1). A tavalyi szezon vége nem sikerült jól a tolnai gárdának, de most ez egy jó rajt volt, ami kellően megalapozhatja a továbbiakat. Hazai pályán roppant kellemetlen ellenfél a Paks és a Videoton dolgát is sokszor megnehezítették már.

A fehérváriak egyedüli magyar csapaként maradtak állva az Európa Ligában, miután egy 2-0-s hazai sikert követően Belgrádban 1-1-es döntetlent játszottak a szerb Cukarickivel. Roppant nehéz mérkőzésen vannak túl, ráadásul a jövő héten a dán Midtjyllandot fogadják. Ezért valószínűleg a kulcsjátékosok pihenőt kapnak majd, így aztán könnyen előfordulhat, hogy a Diósgyőr után a Paks is meglepi a Vidit (az első fordulóban ugye a DVTK 2-1-re legyűrte Felcsúton a Videotont).

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.65


Vasas2.70  döntetlen3.20  Debrecen2.50
Az MTK idegenbeli legyőzése után (0-1) újabb bravúrra készül a Vasas – az angyalföldi gárda a legutóbbi nyolc hazai meccséből ötöt megnyert és csak kettőt veszítetett el. Legutóbb március elején fogadták a Lokit, akkor egy igen gyötrelmes meccsen 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó.

Most viszont a Debrecen olyan rossz formában van, hogy simán kinéz egy hazai győzelem. A cíviseket kiejtette a fehérorosz Torpedo Zhodino az Európa Ligából (3-1-es összesítéssel) plusz ugye az előbb már szóba került a Paks elleni hazai botlásuk.

Jelen körülmények között nem is egy Vasas győzelem lenne az igazi meglepetés, hanem inkább az, ha a Debrecen valahogy összeszedné magát vasárnap estére.

Tipp: Vendégek gólja 0,5 alatt @ 3.00