NB1: Vendégcsapatokban bízva


Újpest FC 2.25, döntetlen 3.25, Paksi SE 2.95
Mint arról már előző írásunkban beszámoltunk, nagy problémák vannak Újpesten, Balajcza Szabolcs szerint a kiesés elleni küzdelem lesz ebben a szezonban jellemző a Megyeri úton. Kétségtelen, hogy rengeteg játékos távozott a liláktól, és még nem sikerült megfelelően igazolniuk. A belgák küldik az ilyen-olyan játékosokat, meg néhány embert fölhoztak az ifiből. Annyira azért nem gyenge az NB1, hogy ilyen kerettel a dobogóra lehessen törni… Az Újpest négy edzőmeccsből egyet nyert meg, a hullagyenge Vasast verték 4-0-ra. Ezen kívül a belgiumi edzőtáborban játszottak még meccseket, ott egy döntetlent és két vereséget sikerült összehozniuk. Ráadásul 2008 óta nem nyertek szezonnyitón.

A paksiaknak igen jó emlékei vannak legutóbbi újpesti vendégjátékukról, március elején 6-0-ra nyertek. Azóta már sok (hűtő)víz lefolyt már a Dunán, ez a Paks már rég nem az a Paks, amelyik ekkora arányú győzelmet aratott. Többek között edzőváltás is történt, Szivics ment Diósgyőrbe, a helyére Horváth Ferenc érkezett Kecskemétről. A játékoskeretben is szép számmal vannak változások, de azt lemerjük fogadni, hogy Horváth Ferenc edző kellően tudja majd motiválni labdarúgóit, Kecskeméten ezt már bebizonyította.

Tipp: A Paks nyeri a meccset @ 2.95

MTK 1.44, döntetlen 4.00, Mezőkövesd 6.75
Gyakorlatilag az egyik legjobb játékosától vált meg az MTK a héten, amikor Tischler Patrikot eladták Felcsútra. Viszont bőven akadnak tehetséges labdarúgók az akadémiájukon, úgyhogy van honnan meríteni. Garami mester pedig még mind az egyik legjobb edző az országban. Az MTK három éve mindig megnyeri a szezon első meccsét, hazai környezetben amúgy is jól szerepelnek mostanában. Mondjuk az is igaz, hogy csak vidéki csapatok voltak képesek tavaly pontot rabolni tőlük.

Érdekes statisztika, hogy a Mezőkövesd a 101. abszolút újonc az NB1-ben. Matyóföldön komolyan veszik a labdarúgást és az már most biztosnak látszik, hogy nem jutnak majd az Eger sorsára. Véber György edző hozzáállását a dolgokhoz már ismerhetjük a pápai időkből, emellett igyekeztek rutinos játékosokkal föltölteni a hiányposztokat.

Tipp: Döntetlen @ 4.00

Pécsi MFC 4.50, döntetlen 3.45, Ferencváros 1.72
Pécsett nagy reményekkel szokás nekivágni az aktuális szezonoknak, most mintha egy kicsit visszavettek volna ezekből. Sokan érkeztek a csapathoz, de még többen távoztak, kérdés, hogy az elmúlt hetekben mennyire sikerült egy ütőképes gárdát kialakítani a Mecsekalján.

A csapat gerincének egyben tartása és a jó igazolások mellett az is bizakodásra adhat okot a zöld-fehéreknek, hogy a PMFC 2005 óta nem nyert otthon bajnokit a Fradi ellen. Ha csak a felkészülési meccsekből indulnunk ki, most sem lesz ez másképp, hiszen a Ferencváros hét mérkőzésből hatot megnyert és egyszer ikszelt. Ezek közül a Leeds elleni 1-0-ás győzelem mutatja leginkább azt, hogy igen jó csapat kezd kialakulni a kilencedik kerületben. Böde talán élete formájában van most, az előbb említett hét meccsen 10 gólt szerzett úgy, hogy nem is mindet játszotta végig.

Tipp: Böde gólt szerez @ 2.20

A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!