NB1: Újra örökrangadó!


MTK 2.90, döntetlen 3.30, Ferencváros 2.25
Gól nélküli döntetlent játszott az első tényleges tavaszi fordulóban az MTK Szombathelyen, így 16 ponttal továbbra is kiesőhelyen állnak. Idén először rendeznek bajnokit a Hungária körúton, bár az MTK hazai mérlegét (2-3-4) nézve igazából mindegy nekik hol játszanak (legutóbb tavaly ősszel nyertek NB1-es meccset pályaválasztóként). A Ferencvárost utoljára 2012 novemberében látták vendégül, akkor izgalmas meccsen a kék-fehérek nyertek 4-2-re.

Egyébként az FTC azóta már háromszor is legyőzte az MTK-t: kétszer a bajnokságban és egyszer a Ligakupában. Érdekesség, hogy mindhárom alkalommal 2-0-s sikert könyvelhettek el a zöld-fehérek. Visszatérve az előző napokra, a Fradi is ikszelt múlt héten (1-1 a Győr ellen a Puskásban), a zöldek gyakorlatilag egy megnyert meccset engedtek ki a kezükből. Kedden, a Ligakupán a Haladás elleni 2-0-s győzelemmel hangoltak az örökrangadóra.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.75

Újpest 1.75, döntetlen 3.70, Kaposvár 4.00
Kispesten kaptak ki a lilák az előző fordulóban 3-2-re és ezért lejjebb csúsztak a tabellán. Most itt a nagy lehetőség, hogy javítsanak a kiesőjelölt Kaposvár ellen. Ami már csak azért sem lesz könnyű, mert az Újpest elég siralmasan szerepelt egész ősszel hazai pályán, eddigi mérlegük 2-4-3.

A másik indok, ami miatt megizzadhatnak a lilák az, hogy úgy tűnik a Kaposvár összeszedte magát a téli szünetben. Legalábbis ezt mutatja, hogy az előző fordulóban értékes egy pontot zsebelhettek be a Pápa ellen (1-1), majd szintén 1-1-s döntetlent játszottak Ligakupa meccsen a Vidivel. Mondjuk a Rákóczi idegenbeli mérlege tragikus az idei kiírásban: mindössze Mezőkövesden tudtak nyerni az összes többi bajnokit elveszítették. 

Tipp: 1X @ 1.18

Győri ETO 1.55, döntetlen 3.80, Pécsi MFC 5.50
Mint már arról följebb szó esett, a Győr pontot mentett az előző fordulóban a Fradi ellen. Kedden kikaptak a Ligakupában a Debrecentől és búcsúztak a sorozattól. Hazai pályán tavaly augusztus óta veretlen az ETO és csodálkoznánk, ha ezt a sorozatot pont a Pécs szakítaná meg. Ugyanis a PMFC utoljára 1999-ben szerzett három pontot a Rába partján.

Ahhoz képest amilyen problémákkal küzd a Pécs, egészen jól helytállnak eddig. Ebben az évben három tétmeccsből egyet megnyertek (keddi Ligakupa Pakson), kétszer ikszeltek. Az NB1 előző fordulójában a Videotont fogadták otthon és 1-1-es döntetlent játszottak velük.

Tipp: A Győr nyeri a meccset @ 1.55

Debrecen 1.55, döntetlen 3.80, Haladás 5.50
Múlt héten öt darab 1-1-s végeredmény született a magyar bajnokságban, a Loki is ezt az eredményt produkálta Diósgyőrben. Mivel a Videoton sem tudott nyerni, ezért továbbra is négy pontos előnnyel vezeti a tabellát a Debrecen. Szépen teljesít hazai pályán a DVSC, az NB1 aktuális kiírásban hét meccset megnyertek és csak kétszer játszottak döntetlent.

A Haladás utoljára 2011 májusában tudott pontot szerezni a Cívisvárosban, mondjuk akkor élből hármat. Most nem túl valószínű, hogy hasonló bravúrt vinnének végbe Artner Tamásék, de az kétségtelen, hogy nagyon kellemetlen csapat a szombathelyi. Egyébként a két klub összecsapásai rendre kevés gólt hoznak. 

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.45

A kombináció eredő szorzója @ 7.84