NB1: Négy meccs az ötödik fordulóból


Kecskeméti TE 2.20, döntetlen 3.40, Szombathelyi Haladás 2.90
Két győzelemmel kezdte a Kecskemét az idei szezont, viszont aztán hazai pályán kaptak 6-2-re (!) az újonc Mezőkövesdtől. Múlt héten pedig 1-1-es döntetlent játszottak Diósgyőrben. Mondhatnánk, hogy hazai pályán a Kecskemét az esélyesebb, de a Kövesd elleni produkciójuk után ezt már nem merem bátran kijelenteni. Mindenestre valószínűleg megpróbálják majd feledtetni legutóbbi hazai kisiklásukat. 

A nyolcadik helyen álló Haladás csupán két pontra van leszakadva aktuális ellenfelétől, szóval egy győzelem után akár meg is előzhetik őket. Az idei szezonban két idegenbeli meccsükből a Videoton ellenit elbukták, viszont a Hungária körúton nyerni tudtak 1-0-ra. Utoljára 2010-ben győztek a Hirös Városban, tavaly még pontot sem tudtak elhozni.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

MTK 1.75, döntetlen 3.50, Pécsi MFC 4.25
Kikapott az MTK a múlt heti örökrangadón a Ferencváros otthonában (2-0). Nem játszott rosszul a Garami csapat, de szinte végig a Fradi akarata érvényesült. Ezzel a vereséggel zsinórban második bajnokijukon kaptak ki a kék-fehérek. Látszik, hogy meggyengült a játékoskeret, de talán a Pécs ellen már összeszedik magukat.

Borzalmasan szerepel a Pécs eddig, bár az első pontjukat megszerezték múlt héten az ETO elleni hazai meccsen (1-1). Mondjuk egy ponttal nem igazán mennek sokra és nem valószínű, hogy most idegenben újra szereznek legalább egyet. Mondjuk a közelmúltban előfordult már, hogy jó eredményt ért el a PMFC az MTK otthonában, tavaly például 0-0-át játszottak a Hidegkuti Stadionban. 

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.00

Újpest 1.58, döntetlen 3.60, Mezőkövesd 5.50
Eddigi két hazai meccsén az Újpest mindössze egy pontot szerzett. Most az újonc Mezőkövesd ellen végre meglehet az első hazai győzelmük. Az előző két fordulóban döntetlent játszottak a Honvéd (1-1) és a Kaposvár ellen is (2-2). 

Kecskeméti 6-2-es győzelmüket leszámítva a Mezőkövesd csak vereségekkel büszkélkedhet. Múlt héten a Pápától szenvedtek vereséget hazai pályán (2-0), érdekesség hogy a kecskeméti hat lőtt gólon kívül nem találtak be az ellenfeleik kapujába. 

Tipp: Az Újpest nyeri a meccset @ 1.58

DVSC 2.35, döntetlen 3.30, Ferencváros 2.75
Múlt héten a DVSC nyerő szériája, 1-1-es döntetlent játszottak Szombathelyen. Így máris két ponttal leszakadtak a listavezető Videotontól, úgyhogy már csak ezért is neki fognak menni a Fradinak. Tavaly igen izgalmas meccsen nyert az FTC Debrecenben ezért a visszavágás lehetősége is fűtheti a hajdúsági labdarúgókat. 

Jó játékkal nyert 2-0-ra a múlt heti örökrangadón a Ferencváros. Holman Dávid kiemelkedett a mezőnyből, kiváló formában van a fiatal ferencvárosi labdarúgó. Most egy esetleges győzelemmel megelőzheti a Fradi a Debrecent, ez plusz motivációt jelenthet az amúgy motivált zöldeknek. 

Tipp: A Ferencváros nyeri a meccset @ 2.75