NB1: Lilák és zöldek egymás közt


Debrecen 1.30, döntetlen 5.00, Puskás Akadémia 8.00
Múlt vasárnap az újpestiek fogadkozása ellenére könnyedén nyert a Debrecen a Szusza Ferenc Stadionban 4-1-re és ezzel a győzelemmel fölléptek a második helyre. Egyébként szeptember közepe óta veretlen tétmeccsen a Loki, nyolc mérkőzésből (bajnokik mellett Ligakupa és Magyar Kupa meccsek) hatot megnyertek, kétszer ikszeltek. Ebből leginkább a Pápa elleni döntetlen (2-2) fájhatott a legjobban. Hagyományosan jól szerepel hazai pályán a DVSC, az idei szezonban két döntetlent leszámítva az összes meccsüket megnyerték.

Az ilyen-olyan "magyar sztárokkal" megerősített Felcsút Puskás Akadémia a tabella végén kullog, noha pár meccsen már bizonyították, hogy képesek jó játékra. Ugyanakkor idegenben annyira nem megy jól nekik, mérlegük 1-2-5. Igaz, legutóbbi vendégjátékuk alkalmával pontot raboltak Győrből (2-2), mondjuk ez a mennyei magyar bajnokság randomfaktorából is következhet. Mindenesetre kapott gól nélkül még nem úsztak idegenbeli bajnokit, de becsületükre legyen mondva, hogy eddig mindössze kétszer "nullázták le" őket.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

Győri ETO 1.25, döntetlen 5.50, Kaposvári Rákóczi 9.00
A meglehetősen sűrű középmezőnyből kapaszkodik fölfelé az ETO. Azonban még így is előfordul, hogy elszórják a pontokat, mint például tették azt a legutóbbi két fordulóban a Puskás (2-2) és Honvéd (1-1) ellen. Otthon azért többnyire behúzzák a meccseket, ebben a bajnoki szezonban 3-3-1 a mérlegük. Gólt mindig szereznek, az utóbbi időszakban általában egynél többet.

Az előző fordulóban nagy meglepetését okozott a Kaposvár azzal, hogy legyőzte a jelenleg is első helyezett Videotont hazai pályán (1-0). Ez volt a Rákóczi második győzelme az őszi szezonban (az elsőt a Mezőkövesd ellen könyvelhették el). Mindezek ellenére nagy bravúr lenne Prukneréktől akár a pontszerzés is az ETO Parkban. Ugyanis a Kövesd elleni győzelmet leszámítva csak kikapni tudtak eddig, ha nem ők voltak a pályaválasztók. Ugyanakkor jó formában vannak, úgyhogy egy igazi "tótógyilkos" meccsnek nézhetünk elébe.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.60

Ferencváros 1.65, döntetlen 3.75, Szombathelyi Haladás 4.50
Vert helyzetből állt föl múlt héten a Fradi Diósgyőrben, egy hosszúra nyúlt nyeretlenségi széria után tudtak újra győzni a bajnokságban. Jelenleg ugyanannyi pontjuk van, mint a Haladásnak, ezért valószínűleg mindent megtesznek majd a győzelemért. Az biztos, hogy jóval nehezebb dolguk lesz a szombathelyiek ellen otthon, mint idegenben volt a DVTK-val szemben. Ugyanis a miskolci csapat fölvállata a nyíltsisakos támadójátékot, viszont a Haladástól betonkemény védekezésre számíthat a Fradi. Mindemellett veszélyes támadói vannak a Halinak, úgyhogy hátul is észnél kell lenniük zöld-fehéreknek.

Ráadásul a Haladás igen jó formában van, utoljára Kispesten szenvedtek vereséget, még szeptember végén. Azóta hét tétmeccset játszottak, ebből hatot megnyertek, csak a Diósgyőr elleni bajnoki végződött döntetlenre (2-2). Idegenbeli mérlegük az őszi bajnokikon 3-2-2,  pesti csapatok közül egyedül csak a Honvéd tudta őket legyőzni. Egy fehérvári vereséget leszámítva eddig minden idegenbeli bajnokin sikerült legalább egy gólt rúgniuk.

Tipp: Az FTC nyeri a meccset @ 1.65

Kecskeméti TE 2.15, döntetlen 3.45, Újpest 2.95
Pápán kapott ki múlt héten 3-1-re a KTE, ez volt a hatodik vereségük a szezonban. Egyébként a győzelem ritka vendég Kecskeméten, eddig csak négyszer jött ez össze nekik ebben a szezonban. Ebből három hazai pályán született, most a harmatgyenge Újpest ellen meglehet a negyedik.

Mint arról föntebb már szó volt, sima négyest kaptak otthon a lilák a Debrecentől, hiába reménykedtek abban, hogy az MTK elleni győzelem után elindulnak fölfelé. Idegenbeli mérlegük már-már tragikus, három győzelem mellett egy döntetlent és négy vereséget számlálhatnak (gyorsan tegyük hozzá, hogy ennél már csak hazai statisztikájuk borzalmasabb). Ha mindez még nem lenne elég, évek óta nem tudtak nyerni Kecskeméten, konkrétan egy 2009-es kupameccsen sikerült ez nekik utoljára. Azóta már hatszor jártak a Hirös Városban, ötször kikaptak, egyszer ikszeltek.

Tipp: A Kecskemét nyeri a meccset @ 2.15

A kombináció eredő szorzója @ 27.38