NB1: Ki állítja meg a Vidit?


DVTK 1.55, döntetlen 4.00, Mezőkövesd 5.05
Az elmúlt három fordulóban kilenc pontot gyűjtött a Diósgyőr, érdekesség, hogy mindhárom meccset 2-0-ra nyerték meg. Ebből csak egy volt hazai bajnoki (a Honvéd ellen), míg a többi idegenbeli diadal volt (Puskás FC illetve Kaposvár). A tabellán is látszatja van ennek a jó teljesítménynek, jelenleg a 4. helyen tanyázik a DVTK. Egyébként az őszi szezonban csak a Debrecentől kaptak ki, mondjuk tőlük nagyon (4-0). Hazai pályán utoljára tavaly októberben verté meg őket NB1-es mérkőzésen.

Kilenc forduló után elmondhatjuk a Mezőkövesdről, hogy mindig képesek váratlan eredményt produkálni. Legyen az nagyarányú győzelem, vagy éppen arcpirító vereség. A múlt héten 1-1-es döntetlent játszottak Pakson, idegenbeli mérlegük 2-1-3. Egy pontra talán Miskolcon is jók lehetnek Véberék.

Tipp: Döntetlen @ 4.00

Szombathelyi Haladás 1.60, döntetlen 3.75, Kaposvári Rákóczi 5.00
Borzasztóan alacsony színvonalú meccsen szenvedett 2-1-es vereséget múlt héten a Haladás a Bozsik Stadionban. Ez volt a második vereségük ősszel, az első is idegenben esett meg velük. Otthon régóta veretlenek, ebben a szezonban kétszer játszottak döntetlent és kétszer nyertek. Két gólnál többet nagyon ritkán kapnak a Rohonci úton, azonban meccsenként legalább egyszer kapitulálni szokott a szombathelyi védelem.

Még mindig nem talált magára a Kaposvár, múlt héten Diósgyőrben kaptak ki 2-0-ra. Kilenc forduló alatt csupán egyszer győztek, és egyszer ikszeltek (otthon az Újpest ellen). Eddig még nem sikerült bajnokit kapott gól nélkül megúszniuk, nem túl valószínű, hogy most Szombathelyen nullára hozzák majd a meccset. További probléma Kaposváron, hogy alig lőnek gólokat, kilenc mérkőzés alatt hétszer jött nekik ez össze.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál kevesebb mint 0.5 @ 2.25

Ferencváros 1.48, döntetlen 4.00, Budapest Honvéd 6.00
Nem kis meglepetésre kikapott múlt héten a Fradi Fehérváron, az eddig nyeretlen Puskás Akadémia vendégeként (3-1). Ennyire fásultan talán még nem játszottak ebben a szezonban a zöld-fehérek, ennek nyilván több oka is volt, melyeket most nem részleteznék. Mindenestre a héten már gőzerővel készültek a Honvéd elleni rangadóra, ami az elmúlt időszakot figyelembe véve egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Ugyanis a Fradi utoljára 2011-ben tudta legyőzni a Honvédot, az azóta lejátszott négy meccsen három kispesti siker mellett egy döntetlen születetett. Tovább nehezíti az FTC dolgát, hogy a védelemből Besic is kiesett, miután kiállították múlt szombaton.

Ugyanakkor a Ferencváros győzelmi esélyeit növeli, hogy a Honvéd jóval gyengébb teljesítményre képes idén, mint tavaly. Az új légiósok eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, de az akadémisták jelenlegi teljesítményére sem lehetnek különösebben büszkék. Abba már ne is menjünk bele, hogy szinte a teljes kispesti szurkolótábort sikerült már elűzni a csapat környékéről... Maradva a statisztikánál, a Honvéd öt idegenbeli bajnokin van túl, Kaposváron tudtak csak nyerni, Kecskméten és Diósgyőrben kikaptak, Újpesten és Pakson döntetlent játszottak.

Tipp: Hazai csapat gólt szerez mindkét félidőben @ 2.33

Videoton FC 1.30, döntetlen 5.00, Újpest 8.00
A tabellát három ponttal vezeti a Videoton, az előző fordulóban Pápán nyertek 2-1-re. Hazai pályán eddig hibátlanok, öt meccsből ötöt megnyertek, 14 gólt lőttek és csak kettőt kaptak. Tavaly 1-1-et játszottak az Újpesttel, most nagy meglepetés lenne, ha a lilák akár egy pontot is szereznének.

Az Újpest ugyanis nem túl acélos ebben a szezonban, kétszer győztek ezidáig, az utolsó sikerük még augusztus végén volt otthon a Kövesd ellen. Azóta négy fordulón vagyunk túl, kétszer ikszelek és kétszer kikaptak. Idegenben csak a Puskást verték meg, ezen kívül Kaposváron tudtak még egy pontot szerezni. A védelmük nem túl stabil, ellenben próbálnak támadófocit játszani, így akár sok gólos mérkőzés is lehet ebből.

Tipp: Gólok száma több mitn 2.5 @ 1.75

A kombináció eredő szorzója @ 36.70