NB1: Keleti rangadóval indul tavasz


Szombathelyi Haladás 1.80, döntetlen 3.50, MTK 4.00
Gól nélküli döntetlennel kezdte a 2014-es évet a Haladás: a Ferencvárost fogadták múlt héten a Ligakupában. Most egy másik nagy múltú fővárosi együttest látnak vendégül és jó hír a szombathelyi szurkolók számára, hogy a Hali hagyományosan jól szokott szerepelni az MTK ellen otthon, és idegenben egyaránt. Ugyanakkor vannak problémák a Haladásnál, a keret nemhogy erősödött volna télen, hanem inkább gyengült.

Nem úgy, mint az MTK-nál, ahol mindent elkövetnek majd azért, hogy valahogy megtartsák NB1-es tagságukat. Igazoltak is gyorsan három rutinos labdarúgót Torghelle, Rodenbücher és Vass személyében. Talán így majd menni fog a góllövés végre, ugyanis a legutóbbi hat Haladás elleni meccsükön még gólt sem rúgtak a kék-fehérek.

Tipp: Döntetlen @ 3.50

Mezőkövesd 2.20, döntetlen 3.40, Kecskemét 2.90
A tizenkettedik helyről várhatja az újonc Mezőkövesd a tavaszi rajtot, ami egészen jól hangzik, de tegyük gyorsan hozzá, hogy csak két pontra vannak a kieséstől. Jobbára ex-újpesti játékosokkal erősítettek a télen, majd meglátjuk mire lesz ez elég. Egyébként az ősz elején elég gyatra teljesítményt nyújtott otthon a Kövesd, majd a végére összekapták magukat így bajnoki mérlegük hazai pályán 3-1-4.

A KTE csupán három ponttal előzi meg aktuális ellenfelét. Az előző szezonban emlékezetes meccsen kaptak ki a Mezőkövesdtől 6-2-re hazai pályán. Most idegenben kellene revánsot venniük, csakhogy vendégként elég csapnivaló a teljesítményük: konkrétan csak a Kaposvárt tudták megverni négy vereség és négy döntetlen mellett.

Tipp: A Mezőkövesd nyeri a meccset @ 2.20

Ferencváros 2.35, döntetlen 3.30, Győri ETO 2.75
Rögtön a tavaszi szezon első meccsén nagy lehetőség előtt áll a Ferencváros. Ugyanis a harmadik helyezett Győr pont három ponttal előzi meg őket a tabellán így egy győzelem esetén fölzárkózhatnak mögéjük. Erősödött a szünetben a Fradi, és ha hinni lehet a híreknek, akkor az új edző is megtalálta a közös hangot a csapattal. Ugyan a szombathelyi ligakupa meccsen elér 0-0 nem túl impresszív eredmény de Doll ígérete szerint egy kreatívabb csapatot küld majd pályára vasárnap délután.

A Győr csupán egy új kapust igazolt a télen, annak ellenére, hogy sokan elhagyták a csapatot. Őket saját nevelésű játékosokkal kívánják majd pótolni. Plusz ugye korábbi edzőjük, Pintér Attila szövetségi kapitány lett és Horváth Ferenc ült le a győri kispadra. Szóval kérdés, hogy mennyire van most egyben az ETO, mondjuk a Debrecent elverték a szerdai Ligakupa meccsen 2-1-re Győrben. 

Tipp: A Ferencváros nyeri a meccset @ 2.35

Diósgyőri VTK 2.60, döntetlen 3.45, Debrecen 2.40
Remek őszi szezont tudhat magáénak a Diósgyőr, mondjuk az első tavaszi meccsük nem sikerült túl fényesre, 3-1-es vereséget szenvedtek Mezőkövesden a Ligakupában. Tavaly négyet kaptak Debrecenben a Lokitól, nyilván szeretnének most valamelyest kompenzálni ezt az eredményt. Már csak azért is, mert utoljára 2009-ben tudták otthon elkapni a DVSC-t: egy iksz kivételével rendre a hajdúsági csapat vihette haza a három pontot.

A Debrecen listavezetőként várhatja a rangadót, ilyenformán illene pontot/pontokat hazavinnie. Idegenbeli mérlegük a bajnokságban 4-2-2, az utolsó öt vendégként lejátszott meccsükből négyet megnyertek, egyszer ikszeltek. A két csapat egymás elleni meccsei többnyire gól gazdagra sikerülnek.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.73

A kombináció eredő szorzója @ 31.30