NB1: Itt az újabb forduló


Budapest Honvéd 1.50, döntetlen 3.85, Kaposvári Rákóczi 6.00
Jól kezdte a tavaszi szezont a Honvéd – már ami a bajnokságot illeti, hiszen még veretlenek a kispestiek. Két győzelem és egy döntetlen eddigi mérlegük, a legtöbb pontot ők szerezték tavasszal (szám szerint hetet). Az előző fordulóban leikszeltek hazai pályán a Paks ellen (1-1), most azonban egy jóval kellemesebb ellenfelet látnak vendégül.

Ugyanis a Kaposvár nagyon régóta nem nyert tétmeccset, utoljára tavaly november 20-án tudtak győzni egy Siófok elleni Ligakupa mérkőzésen. NB1-es összecsapáson pedig még régebben gyűjtöttek három pontot: tavaly november másodikán a Videotont kapták el hazai pályán. Ami 2014-es mérlegüket illeti, zsinórban négy tétmeccsen játszottak 1-1-es döntetlent (ebből egy Ligakupa), a múlt héten pedig a Puskás FC ellen ikszeltek otthon. A somogyi csapatnak nem sok babér termett az utóbbi időkben, ha Bozsik Stadionban játszottak, legutóbbi hat kispesti látogatásuk alkalmával összesen egy pontot szereztek.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.30

Paksi SE 3.70, döntetlen 3.40, Győri ETO
Három 19 pontos csapat áll a tabella alján, ebből a Paks az egyik. Ez nem csoda, hiszen övék a leghosszabb nyeretlenségi sorozat az NB1-ben. Utoljára tavaly szeptemberben voltak képesek győzni, a most fix kiesőhelyen álló Kaposvár ellen. 2014-es mérlegük eddig egy vereség és két döntetlen. Meglepő lenne, ha pont a Győr ellen támadnának föl.

Ugyanis az ETO kezdi magát összeszedni a kezdeti bizonytalanságok után, az előző fordulóban Székesfehérváron győzték le a Videotont 1-0-ra. Ezen kívül egy Fradi elleni 1-1 és egy megalázó 2-5-s vereség van a 2014-es bajnoki eredmények listáján. Ami még bizakodásra adhat okot, hogy a közelmúltban többnyire megtalálta a számítását az ETO Pakson, legutóbbi három vendégjátékuk alkalmával kétszer győztek és egyszer játszottak döntetlent.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.16

Újpest 2.70, döntetlen 3.30, Diósgyőr 2.40
Viszonylag régóta köztudott, hogy óriási bajban van az Újpest – most nyilván nem célunk bővebben kifejteni a témát, de egy megszűnés határán lavírozó csapattal nehéz elvárni, hogy csak a játékra koncentráljon. Persze ettől még küzdhetnek majd dacból, láttunk már ilyet, a Pécs remek példa erre. Csak a rend kedvéért mondjuk el, hogy idei három bajnoki meccséből az Újpest egyet elveszített, egyszer ikszelt, és a múlt héten megszerezték első győzelmüket a bajnokságban, a Mezőkövesd vendégeként (1-0).

A Diósgyőr viszont „majdnem” veretlen még az idén, egyedül egy februári Ligakupa meccsen kaptak ki, azóta nem találtak legyőzőre tétmeccsen. Múlt héten megszerezték első győzelmüket a bajokságban: Pápán nyertek 2-1-re. Újpesten 2006-ban győztek utoljára, most itt a nagy lehetőség ezt megismételni…

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.05

Kecskemét 2.80, döntetlen 3.35, Ferencváros 2.30
Szombathelyen kapott ki múlt héten a Kecskemét 1-0-ra, előtte otthon játszottak döntetlent a Diósgyőrrel (1-1). Egyetlen győzelmüknek Mezőkövesden örülhettek még az első tavaszi meccsen – de úgy fest, hogy Kövesden csak az nem nyer, aki nem akar.

A Fradinál csak nem akarnak jönni az eredmények (ha csak a bajnokságot nézzük, mert a Ligakupában menetelnek a zöld-fehérek, igaz ez elég sovány vigasz). Múlt héten kiélezett csatában játszottak 1-1-et a Debrecen ellen. A KTE afféle mumusa a Ferencvárosnak, ritkán kíséri vendégjátékukat siker. Konkrétan eddig egyszer fordult elő, hogy a Fradi elvitte a három pontot a Hirös városból.

Tipp: X2 @ 1.36

 

A kombináció eredő szorzója @ 13.85