NB1: Itt a 29. forduló


Diósgyőr 1.95, döntetlen 3.30, Pécs 3.50
A hetedik helynél már nem végezhet rosszabb pozícióban a Diósgyőr, viszont még előrébb léphet a tabellán. Ehhez mondjuk nem ártana nyerniük, ami mondjuk a Ligakupa döntőjében (2-1 a Videoton ellen) plusz a Magyar Kupa meccseken már összejött, viszont a bajnokságban három fordulója nyeretlenek. Múlt héten a Fraditól kaptak ki idegenben 2-1-re, előtte hazai pályán ikszeltek a Haladással (1-1), április végén pedig a Pakstól kaptak négyet otthon. A Paks mellett ők játszották a legtöbb döntetlent a bajnokságban, szám szerint tízet. Hazai mérlegük tavasszal 2-2-2.

Jó formában van a Pécs, három bajnokit is megnyertek egymás után. Múlt héten a Mezőkövesd ellen győztek otthon 2-1-re, ezt megelőzően Kaposváron (2-0) és a Mecsekalján gyűjtötték be a három pontot (a Honvéd ellen 1-0). Diósgyőrben rég nyertek: utoljára 2006-ban jött ez össze. Azóta egyszer ikszeltek, egyszer pedig kikaptak Miskolcon.

Tipp: 1X @ 1.23

Paks 1.75, döntetlen 3.40, Lombard Pápa 4.30
„Hét szűk esztendő” után – mint ahogyan az előbb szóba került – Diósgyőrben támadt föl a Paks. Olyannyira, hogy a 4-0-ra megnyert meccset követően otthon 2-0-ra verték a Kecskemétet, majd a múlt héten Szombathelyen győztek 1-0-ra. Nem elég hát, hogy három meccset nyertek zsinórban, ezeken még gólt sem kaptak.

A Pápa viszont pont az ellenkezőjét produkálja, az elmúlt öt bajnokin egy pontot szereztek. Ez az egy iksz is április közepén volt, azóta négyszer kaptak ki egymás után. Az előző fordulóban a Kecskemét vendégeként szenvedtek 1-0-s vereséget.

Tipp: Hazai csapat nyeri legalább az egyik félidőt @ 1.40

Újpest 2.00, döntetlen 3.45, Kecskemét 3.20
Jelenleg úgy néz ki, hogy ha nem is simán, de bennmarad az Újpest az NB1-ben. Ennek ellenére nehéz lehet a lilák részéről magyarázatot találni arra, hogy ebben a nem túl veretes mezőnyben hogyan lehet az, hogy a legutóbbi hét fordulóban egy pontot szerzett az Újpest (0-0 Pécsett). Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy MK döntős a negyedik kerületi gárda, tehát még van esélyük kicsit javítani a bizonyítványon.

Az is növelheti az újpestiek önbizalmát, hogy amióta a KTE az első osztályban játszik, még egy fia pontot nem szereztek a Megyeri úton. Ráadásul igen siralmasan szerepel a Kecskemét idegenben: tavasszal csak Mezőkövesden tudtak nyerni, ezen kívül egy pécsi 0-0-át tudnak felmutatni. A múlt héten egyébként két vesztes forduló után otthon tudtak nyerni a Pápa ellen 1-0-ra.

Tipp: 1X @ 1.27

Szombathelyi Haladás 3.20, döntetlen 3.45, Ferencváros 2.00
Az ötödik helyről várhatja a Haladás a 29. fordulót, hat pontos hátránya van a negyedik helyezett Ferencvárossal szemben. Két fordulóval a vége előtt kicsit késő lenne elkezdeni a felzárkózást, ugyanakkor a Haladás mindig parázs meccseket játszik a Fradival Szombathelyen. Hovatovább majdnem pontosan tíz éve annak, hogy bajnoki meccsen vesztettek volna az FTC ellen a Rohonci úton. Roppant kellemetlen ellenfél a Haladás, főleg hazai pályán. Ez még akkor is így van, ha múlt héten pont otthon kaptak ki a Pakstól 1-0-ra. Ez olyannyira nem szokványos, hogy ez volt az első hazai vereségük tavasszal bajnoki meccsen és ráadásul az első (és egyetlen) kapott góljuk pályaválasztóként. Mindemellett csak egyszer fordult elő ebben az évben, hogy egynél több gólt szereztek volna egy adott bajnokin (a Honvéd ellen 2-0), gólzáporra most se számítson senki.

Szóval borzasztó nehéz lesz a győzelmi kényszerben játszó Ferencváros dolga. Márpedig mindenképp szüksége van három pontra a Fradinak, ha szeretne odaérni a dobogóra és még így sem biztos, hogy sikerülni fog, mert ehhez a jelenleg harmadik helyezett Videotonnak is botlania kell. Mindenestre az FTC hét bajnoki meccset nyert meg zsinórban, ez idő alatt két gólt kaptak és tizenhármat rúgtak. Csak a Pápát tömték ki (4-0), a többi mérkőzésen maximum kettő volt a lőtt gólok száma.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.64

A kombináció eredő szorzója @ 3.59

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!