NB1: Hosszú szünet után végre itt az újabb forduló


Szombathelyi Haladás 1.62, döntetlen 3.75, Pécsi MFC 4.75
Remek sorozatot produkál ősszel a Haladás, az előző tíz tétmeccsükből (ebben a Ligakupa is benne van) nyolcat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent. A legutóbbi bajnoki fordulóban 3-0-ra verték a Ferencvárost a Puskás Ferenc Stadionban, a pótselejtezők alatti szünetben pedig két Ligakupa meccsből egyet megnyertek, (a Gyirmót ellen idegenben 3-2), Pápán pedig 0-0-s döntetlent játszottak. Hazai pályán eddig még senkinek sem sikerült legyőzni őket az ősszel, bajnoki mérlegük pályaválasztóként 3-3-0.

Talán egy fokkal jobban teljesít most a Pécs, mint az előző szezonban. Jelenleg a középmezőnyben tanyáznak, megnyugtató távolságra a kiesőhelyektől. A legutóbbi három NB1-es forduló során hét pontot gyűjtöttek, otthon győzték le a Kaposvárt, idegenben a Mezőkövesdet, majd a Diósgyőrrel játszottak 1-1-es döntetlent hazai pályán. A Ligakupa meccseik nem sültek el jól, Siófokon ikszeltek, Zalaegerszegen kikaptak. Utoljára tavaly októberben játszottak Szombathelyen, akkor 1-1-es döntetlent értek el.

Tipp: A Haladás nyeri a meccset @ 1.62

Újpest 2.10, döntetlen 3.30, Lombard Pápa 3.15
Erősen próbálkozik az Újpest, hogy ne feltétlenül a kiesés elleni küzdelemről szóljon számukra az idei szezon. Viszont ehhez meccseket kéne nyerni, és ezzel bizony hadilábon állnak a lilák. Tizennyégy bajnokiból hármat nyertek csak meg (Puskás, Mezőkövesd, MTK), ötször játszottak döntetlent és hatszor kikaptak. Hazai statisztikájuk sem túl felemelő: 1-3-3. Egyébként az utóbbi években egyáltalán nem hozott sok gólos meccseket ha a Pápával játszottak.

Pápán egész korrekt kis középcsapatot raktak össze erre a szezonra, legutóbbi hat tétmeccsükön veretlenek maradtak. Az előző két bajnoki fordulóban otthon léptek pályára, a Kecskemétet 3-1-re, a Paksot 1-0-ra verték meg. Idegenben utoljára Debrecenben játszottak, az a meccs nem kis meglepetésre 2-2-es döntlennel ért véget. Most sem lenne annyira meglepő, ha legalább egy pontot szereznének.

Tipp: Döntetlen @ 3.30

Mezőkövesd 4.75, döntetlen 3.75, Győri ETO 1.62
Mindkét Ligakupa meccsét fölényesen nyerte meg a Mezőkövesd, az egyiket Debrecenben (4-2), a másikat Balmazújvárosban (7-1). A bajnokságban viszont már korántsem beszélhetünk hasonló diadalmenetről, szeptember közepe óta nyeretlen a Kövesd. A legutóbbi két fordulóban egyaránt 1-0-a kaptak ki, először otthon a Pécstől, majd egy hétre rá Fehérváron a Videotontól. Hazai mérlegük elég siralmas, csak a Puskást tudták eddig legyőzni (3-1), a többi négy otthoni meccsükön kikaptak.

Öt forduló óta veretlen az ETO, három győzelem mellett két döntetlent számlálhatnak. Ebben a szezonban csak Kecskeméten kaptak ki vendégként (1-0), de nyerni is csak kétszer tudtak két döntetlen mellett. Ritkán rúgnak sok gólt egy meccs alatt, főleg idegenben okoz nehézségeket a gólszerzés számukra.

Tipp: A Győr nyeri a meccset @ 1.62

Paksi SE 3.30, döntetlen 3.45, Ferencváros 2.00
Csakúgy, mint a Mezőkövesd, a Paks is megnyerte mindkét LK meccsét azonban - hasonlóan az újonchoz - a bajnokságban nem megy a szekér az atomvárosiaknak. Koknkrétan az előző négy fordulóban nulla pontot szereztek. Pedig három győzelemmel ugrottak neki a 2013-14-es szezonnak, utána viszont valami megtört és azóta sem találnak magukra.

Az előző fordulóig úgy tűnt, mintha kijött volna a Fradi a gödörből, így aztán hidegzuhanyként érte a zöld-fehéreket a Haladás elleni 3-0-s hazai vereség. A Ligakupa meccseit rendre megnyerte a Fradi az elmúlt hetekben, ez erőt adhat nekik. Kérdés, hogy vasárnap melyik arcát mutatja majd a csapat, ugyanis az ősszel azt láthattuk, hogy képesek nagyszerűen és bozasztóan is futballozni. Az biztos, hogy Pakson nem lesz könnyű dolguk, de talán kibrusztolják majd valahogy a győzelmet.

Tipp: A Ferencváros nyeri a meccset @ 2.00

A kombináció eredő szorzója @ 17.32