NB1: Fővárosi derbi és vidéki rangadó


Ferencváros 1.45, döntetlen 4.10, Újpest FC 6.20
Szinte borítékolható, hogy több mint húszezer néző lesz kint a Puskás Ferenc Stadionban a vasárnapi Ferencváros - Újpest derbin. A zöld-fehér szurkolók mindig győzelmet várnak el csapatuktól, (főleg ha az Újpest ellen játszanak) és jelenleg minden esély megvan arra, hogy teljesüljön a drukkerek kívánsága, mert jó formában van az FTC. Az előző fordulóban 2-0-ra nyertek Pápán, őszi mérlegük a bajnokságban 5-0-2. Hazai pályán csak a Videoton tudta őket legyőzni.

Szóval az eddig eredmények alapján a Fradi tűnik esélyesebbenk, de gyorsan tegyük hozzá, hogy egy ilyen derbin bármi megtörténhet, nincsenek előre leosztva a lapok. Ricardo Moniz egy nyilatkozat során elmondta, hogy nagy nyomás alatt van a csapat, mindenki kellőképpen motivált és céljuk az, hogy felszabadult játékkal gyűjtsék be a három pontot. Egyébként tavaly ősszel az Újpest nyert 2-1-re, majd idén tavasszal egy utolsó percben lőtt, emlékezetes Cukic bombával a Fradi győzött ugyanilyen arányban.

Az Újpest szezonja egyelőre felemásan alakul, mintha még mindig nem állt volna össze rendesen a negyedik kerületi alakulat. Hét bajnokiból csak kettőt nyertek meg, háromszor játszottak döntetlent, kétszer kikaptak. Idegenben eddig csak a Puskás Akadémiát tudták legyőzni, ikszeltek Kaposváron (2-2), majd 2-0-ra kikaptak Diósgyőrben.

Vasárnap a lilák biztos nem számíthatnak Lázár Bencére, de az észt támadó, Jarmo Ahjupera játéka is erősen kétséges. Egyébként Kozma István, az Újpest jelenlegi edzője a héten úgy nyilatkozott, hogy támadófutballra készülnek, és ha ez tényleg megvalósul akkor még akár egy sokgólos meccset is láthatunk, ami egyébként (néhány kivételtől eltekintve) nem igazán jellemző a Fradi-Újpest összecsapásokra.

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.40

Győri ETO 2.30, döntetlen 3.35, Debrecen 2.75
Múlt héten - még ha nehezen is - de nyerni tudott a Győr 2-1-re a Hungária körúton. Ez volt a második győzelmük ebben a szezonban, emellett négy döntetlent és egy vereséget számlálhatnak. Legutóbb nyáron, a Szuperkupa döntőjében játszottak a Debrecen ellen, akkor simán győztek 3-0-ra a győriek. Most biztos nem lesz ilyen gondtalan a mérkőzés, mert a Loki azóta sokat fejlődött sokat lépett előre játékban.

Hovatovább múlt heti hazai sikerével a Kondás-csapat beérte az addigi listavezető Videotont, ezért valószínűleg győzelmi reményekkel érkeznek majd Győrbe. Mérlegük 5-1-1, Pécsett kaptak ki még szeptember elsején, illetve Szombathelyen ikszeltek.

Tipp: Döntetlen @ 3.35