NB1: Folytatódik a Diósgyőr menetelése?


Diósgyőri VTK 2.25, döntetlen 3.35, Ferencváros 2.85
A kupában szerdán továbbjutott a Diósgyőr, de nem volt egyszerű dolguk a harmadosztályú Cigánd ellen. A miskolciak végül 4-3-ra nyertek rendes játékidőben, de valószínűleg senki nem számított arra, hogy ennyire nehezen jön ez majd össze. Mindenesetre szombat délután már a Fradival szemben kell helytállniuk és most reális esélyük van arra, hogy "elkapják" az FTC-t. Ugyanis remek formában van a DVTK, ezt a táblázaton elfoglalt második helyük is bizonyítja (három ponttal vannak lemaradva a listavezető Videotontól). Augusztus közepe óta veretlenek a bajnokságban, utoljára a Debrecentől kaptak ki. Azóta kilenc meccsből hetet megnyertek, kétszer ikszeltek. Legutóbb pont az előző fordulóban hagytak két pontot Szombathelyen. Hazai pályán tavaly december elseje óta nem találtak legyőzőre, legutóbbi öt tétmeccsüket (ebben a Ligakupa is benne van) úgy nyerték meg, hogy mindössze három gólt kaptak és 16-ot lőttek.

Házigazdájával ellentétben a Fradi simán továbbjutott a Magyar Kupában, a szintén harmadosztályú Szekszárdnak gurítottak egy tízest. Ez a győzelem talán kimozdítja a gödörből a Ferencvárost de az is igaz, hogy borzasztó nehéz dolguk lesz Diósgyőrben. Már csak azért is, mert ellenfelük nagyszerű támadójátékot produkál az ősszel, és Fradi pont hátul a legsebezhetőbb. Ennek nyilván több oka is van, de elsősorban az, hogy az eddig lejátszott 12 forduló alatt egyszer sem lépett pályára ugyanabban az összetételben a hátsó alakzat. Hovatovább az Újpest legyőzése után öt bajnokin csak két pontot szereztek a zöldek, múlt héten a Kövesd ellen játszottak 1-1-et hazai pályán. Ugyanakkor minden rossz sorozat véget ér egyszer és a Fradi hagyományosan jól szokott Diósgyőrben szerepelni. Kikapni talán nem fognak de jelenleg a vendéggyőzelem erősen a meglepetés kategóriába tartozik.

Tipp: A Ferencváros nyeri a mérkőzést @ 2.85

Kaposvári Rákóczi 7.00, döntetlen 4.25, Videoton FC 1.40
Prukner László csapatának sem okozott különösebb gondot a továbbjutás a hétközi kupameccsen, viszont a bajnokságban továbbra is igen csehül áll a Kaposvár. Csak öt pontot szereztek eddig, ami nagyon kevés, az utolsó előtti Mezőkövesd is hat ponttal előzi meg őket. A pillanatnyi teljesítményeket figyelembe véve van esélye arra a Kaposvárnak, hogy pontot szerezzen a listavezető ellen, bár ez a párosítás az utóbbi időkben rendre fehérvári győzelmet hozott.

A Vidi is behúzta szerdán a továbbjutást (1-0), igaz csak a hosszabbításban tudtak gólt szerezni a Békéscsaba ellen. Három pont előnnyel várják az aktuális bajnoki fordulót, múlt héten nem kis meglepetésre 2-1-re kikaptak hazai pályán a Honvédtól. Idegenbeli mérlegük ebben a szezonban 2-1-1, Debrecenben kaptak ki és Győrben ikszeltek. Valószínűleg most sem lesz könnyű dolguk mert annak ellenére, hogy utolsó a Kaposvár, még mindig roppant kellemetlen ellenfél a somogyi csapat, főleg otthon.

Tipp: Döntetlen @ 4.25

Mezőkövesd 2.50, döntetlen 3.40, Pécsi MFC 2.50
Az a fura helyzet állt elő, hogy egy héten belül kétszer játszik egymással a Mezőkövesd és a Pécs. A kupában is megmérkőztek pár napja és az 2-1-es pécsi győzelmet hozott. Ha úgy tetszik, akkor most a visszavágón revánsot vehet a Kövesd, akiknek egyébként minden pontra szükségük van ahhoz, hogy elkerüljenek a kiesőzónától. Jelenleg 11 ponttal az utolsó előtti helyen tanyáznak, rajtuk kívül még az MTK-nak és a Puskás FC-nek van ugyanennyi pontja. Hazai pályán négy bajnokiból csak egyet tudtk eddig megnyerni, még augusztusban a Puskás ellen, a többit elveszítették.

A Pécs gyakorlatilag szinte ugyanúgy szerepel az idei kiírásban, mint az előző szezonban, azaz a középmezőny aljától nem igazán képesek följebb lépni. Az előző fordulóban 3-1-re nyertek Kaposváron, ezzel a győzelemmel négy meccses nyeretlenségi szériát szakítottak meg. Idegenbeli mérlegük nem túl fényes, hat bajnokiból kettőt nyertek meg (az MTK és a Kecskemét otthonában), hármat elbukatak, és Újpesten ikszeltek.

Tipp: Döntetlen @ 3.40

Paksi SE 2.40, döntetlen 3.40, Szombathelyi Haladás 2.60
Kikapott 2-0-ra Dunaújvárosban szerdán a Paks, így számukra végetért az MK szereplés. A bajnokságban tizenöt ponttal a nyolcadik helyen állnak, szeptember közepe óta képtelenek győzni. Legutóbbi öt bajnokijukon két ponnttal gazdagodtak, mindössze négy gólt lőttek és tízet kaptak. Ha viszont csak az otthoni teljesítményüket nézzük, az egészen türhető: hat bajnokiból hármat megnyertek, kétszer játszottak döntetlent és csak a Diósgyőrtől kaptak ki.

A Haladás sem okoz nagy meglepetést idén, ugyanolyan masszív középcsapat, mint amilyenek eddig is volt. A kupában 3-0-ra nyertek Csákváron, a bajnokság előző fordulójában a Diósgyőrrel játszottak 2-2-es döntetlent a Rohonci úton. Idegenbeli mérlegük ebben a szezonban 2-2-2, legutóbb a Mezőkövesd otthonában nyertek.

Tipp: A Paks nyeri a meccset @ 3.40

A kombináció eredő szorzója @ 90.17