NB1-es tippcsokor nőnapra


Paksi SE 2.10, döntetlen 3.10, Budapest Honvéd FC 3.20
Múlt héten a forduló szenzációját mindenképp a Paks újpesti vendégjátéka jelentette, hiszen nem mindennap fordul elő, hogy 6-0-ra nyer egy vendégcsapat a Megyeri úton. Ilyen győzelem után nehéz lesz újra nagyot alkotni, már csak azért is, mert a Paks hazai pályán nem szerepel túl jól ebben a szezonban. Idén persze ez lesz az első bajnoki az atomvárosban, de ha megnézzük az őszi statisztikákat, akkor szembeötlő, hogy tizenhárom meccsből csak négyet nyert meg otthon a Paks öt döntetlen és négy vereség mellett.

A Kispest kínos vereséget szenvedett múlt héten, bár hatot azért nem kaptak vasárnap a Bozsik Stadionban, de a 4-0-ás vereség tényleg csak egy fokkal jobb. A kispestieknek a meccs elején rengeteg helyzetük volt melyek rendre kimaradtak. Nem játszott a csapat házi gólkirálya, Délczeg Gergely, aki nagy eséllyel a mostani találkozót is kihagyja.

A Győr mellett a Honvéd játszotta eddig tavasszal a legtöbb tétmeccset, szám szerint ötöt (két Ligakupa, két Magyar Kupa és egy bajnoki). Azonban ebből az öt meccsből egyet sem nyertek meg, négyszer kikaptak és csak a szerdai, Pécs elleni Ligakupa meccsen tudtak ikszelni. Idegenben utoljára Diósgyőrt tudták megverni még tavaly november végén.

Tipp: A Paks nyeri a meccset @ 2.10

Kaposvári Rákóczi 2.05, döntetlen 3.35, Kecskeméti TE 3.10
Hiába futballozott jól a Győr ellen a Rákóczi, az utolsó percben megingott az addig stabil védelem és a győri csatár, Tarmo Kink belőtte a találkozó egyetlen gólját. Prukner László csapata nehezen dolgozta föl ezt a vereséget, de a Kecskemét elleni bajnoki már teljesen más meccs lesz – fogalmazott a Tanár Úr. A Kaposvár szezonbeli otthoni statisztikája nem túl hízelgő, kilenc meccsen három győzelem, négy döntetlen és két vereség jött össze a somogyiaknak.

A KTE 0-0-s döntetlennel kezdte a tavaszi szezont otthon, a Debrecen ellen. Értékes egy pontról van szó, mivel a kecskemétiek a 13. helyen állnak. Most Kaposváron kellene pontot szerezniük, ami nehéz feladat lesz, mert a Kecskemét nem szerepel jól idegenben. Eddig kilenc meccset játszottak más pályákon, három győzelem egy döntetlen és öt vereség jött össze. Érdekesség, hogy az utolsó négy kaposvári meccsük alkalmával mindig 2-1-re kaptak ki.

Tipp: A Kaposvár nyeri a meccset @ 2.05

Diósgyőri VTK 1.90, döntetlen 3.25, Szombathelyi Haladás 3.60
A DVTK az Egert verte múlt héten, Vácon 1-0-ra, most hazai pályán is győzelemre készülnek. A Diósgyőr jól szokott szerepelni otthon, ami nem csoda, hiszen a fanatikus közönségük ezt várja el tőlük. Ősszel kilenc meccsen hatszor győztek, egyszer ikszeltek és csak kétszer kaptak ki.

A Haladás is inkább csak Szombathelyen hozza a meccseket az előző fordulóban a Siófokot győzték le 2-1-re. Idegenbeli mutatójuk siralmas, csak a kiesőjelölt Eger és Siófok otthonában tudtak nyerni ebben a szezonban. Kilenc idegenbeli fellépésük mérlege két győzelem egy döntetlen és öt vereség.

Tipp: A DVTK nyeri a meccset @ 1.80

Győri ETO 1.27, döntetlen 5.25, Siófok 7.50
A listavezető Győr kínkeserven ugyan, de nyert Kaposváron a múlt héten, most a nem túl acélos Siófokot látják vendégül az ETO Parkban. Mondhatni kötelező a győzelem, ám az ilyen meccsek nagyon nehezek is tudnak lenni. A Siófok foggal-körömmel küzd a bennmaradásért, de ez már szinte teljesen reménytelen harc. Pontszerzésük az esélytelen kategóriába tartozik most is, a Győr ugyanis veretlen otthon a bajnokságban, hétszer nyertek és csak kétszer játszottak döntetlent.

A Siófok idén amúgy sem nyerte magát halálra, idegenben meg aztán végképp elfogy a Balaton partiak tudománya. Eddig összesen két pontot szereztek idegenben, a többi meccsen simán kikaptak.

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 1.95