NB1 - Dobogóra esélyesek fogadják a kiesőjelölteket


Ferencváros 1.40, Döntetlen 4.50, Kaposvár 6.50

A hétvége zöld-fehér rangadóján mindkét klubnak komoly céljai vannak az NB1 26. fordulójában. A Fradi hívek optimistán tekintenek a jövőbe, hiszen úgy tűnik nem csak az új stadion, hanem a csapat is kezdi elnyerni végső arculatát. A védelemben a Mateos-Pavlovic-Besic trió fix helyen van, Gyömbér Gábor két meccs kivételével végig pályán volt az idei szezonban, és visszatérése óta Leonardo az egész bajnokság legszínvonalasabb teljesítményét teszi lesz a gyepszőnyegre. A hat meccse tartó veretlenségi sorozatnak meg is lett az eredménye, jelenleg csak rosszabb gólkülönbséggel csúszik le a Ferencváros a dobogóról, így szinte kötelező a győzelem a sereghajtó Kaposvár ellen.

Persze ez koránt sem lesz egy babazsúr, hiszen a Somogy megyei csapat helyzete már nem tűnik olyan reménytelennek, mint néhány hete. A Kaposvár ugyan az egész bajnokság során a 16. helyen állt (tényleg!), pusztán négy pontnyi differencia van köztük és a legjobb, még bennmaradó Mezőkövesd között. A viszonylag jó vendég forma ellenére a Fradi az összecsapás esélyese, hiszen a Rákóczi idegenben eddig csak nyolc gólt és négy pontot szerzett a 2013/14-es szezonban.

Tipp: Ferencváros 1.40

Haladás 1.55, Döntetlen 3.75, Mezőkövesd 5.50

Nem csak a tabellán, de földrajzilag is elég messze helyezkedik el a két gárda egymástól. A mezőkövesdiek előtt bő négy óra autóbuszozás áll a meccs előtt, ami a változékony tavaszi időjárásban megviselő tud lenni. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a Kövesd játékosai még csak félúton vannak akkor, amikor Radóék otthon még bőven ejtőznek a szombati ebéd után, ráadásul nem léphet pályára Hegedűs és Melczer a vendégek részéről.

Ami mégis optimizmusra adhat okot a kék-sárgák szemszögéből, hogy nem festett úgy ez a Haladás a Kaposvár ellen, mint aki meg akarna szakadni a dobogóért. Véber György kiválóan tud motiválni, így az a legnagyobb kérdés, hogy Mezőkövesd a nehéz sorsolás ellenére (jön még a Fradi, Vidi, Győr trió is) képes-e maga mögött hagyni a tavaszi szezonban mindössze 5 pontot eredményező játékát.

Tipp: Haladás 1.55

Diósgyőr 1.55, Döntetlen 3.75, Paks 5.50

A Diósgyőr az őszi nagy menetelést követően ismét huzamosabb győzelmi széria kialakításán munkálkodik. Utolsó három bajnokijukon kilenc pontot szereztek, igaz, ha őszinték akarunk lenni, akkor látszik, hogy nem a legacélosabb ellenfelekkel szemben. Ezen logika mezsgyéjén a Paks sem okozhat gondot a DVTK számára, hiszen a Paks jelenleg utolsó előtti, három pontot egy meccsen még októberben szereztek, azóta csak agonizálnak a bajnokságban.

Az atomvárosiak idegenbeli mérlege siralmas, a nyitófordulóban sikerült legyőzzék az Újpestet, azóta maximum döntetlenre futotta, igaz ezek között néhány bravúrnak beillő is volt. Amennyiben Csertő Aurél fiai kiesnek idén, az a rendkívül sok iksznek lesz köszönhető, a Paks meccsek 40%-án pontosztozkodás történik.

A miskolci csapat minden hazai mérkőzésén rúgott gólt, így ha megússzák kapott gól nélkül az akadozó egyszemélyes paksi csatársor ellen, akkor simán összejöhet a győzelem.

Tipp: Diósgyőr 1.55

Győri ETO 1.44, Döntetlen 4.15, Újpest 6.50

Ajánlónkból természetesen nem maradhatott ki a Debrecent üldöző győri egyesület sem, akik a Tét Nélküli Zónában tanyázó Újpestet fogadják. A IV. kerület csapatának volt egy kisebb fellángolása tavasszal, amikor stabilizálódott a klub háttere, de legutóbbi négy meccsükön lőtt két góljuk csak egyetlen pontra jogosította fel őket.

Ezzel szinte inverz vonalat bejárva támadt fel az ETO, Horváth Feri hamar elhallgatatta azokat a kritikákat, mely szerint ideje lenne meccseket is nyerni, nem csak stílusosan nyilatkozni. Lemaradásuk nem nagy a listavezető DVSC-vel szemben, sőt, a soron következő ellenfelek közül a Honvéd a legelőkelőbb, a többi csapat, mind-mind kiesőjelölt. Így ez kötelező hazai kell legyen, még akkor is, ha az erős Kecskemét ellen pályára lépő Debrecen szerintem csak altat egy kicsikét, és az új Nagyerdei Stadionban szeretnék feltenni a pontot az „i”-re!

Tipp: Győr 1.44

A négy tipp eredő oddsza: 4.84