NB1: a derbi óta nem nyert meccset a Fradi


Videoton 1.18, döntetlen 6.50, Puskás Akadémia 11.00
Huszonöt ponttal vezeti a Videoton a bajnokságot, mögöttük második a Diósgyőr 21 ponttal. Tíz forduló után 8-1-1 a mérlegük, még szeptemberben kaptak ki Debrecenben, illetve augusztusban ikszeltek Győrben. Hazai pályán remek mérlege van a Vidinek, hat bajnokiból hatot megnyertek, gólt utoljára augusztusban kaptak otthon (a Paks talált be náluk). Legutóbbi három hazai meccsüket nullára hozta a védelem, a csatárok viszont összesen hatot termeltek. A vb selejtezők alatt két Ligakupa meccset játszottak, otthon nagy meglepetésre kikaptak a Kozármislenytől 2-1-re, szerdán viszont 4-0-ra verték őket idegenben.

Úgy lép majd szombat délután pályára a Puskás Akadémia, hogy igazából nekik is hazai környezetnek számít a Sóstói Stadion (amíg el nem készül a felcsúti pálya, addig itt játszák hazai meccseiket). Tíz ponttal a 12. helyen állnak a tabellán, a legutóbbi két fordulóban legyőzték az FTC-t pályaválasztóként (3-1) és a Pécset idegenben (1-2). A Ligakupában döntetlent játszottak a Bozsik Stadionban, Fehérváron viszont 2-0-ra verték Rossiékat. Kezd tehát összeállni a PAFC, de az erősen kétséges, hogy a listavezető ellen akár egy pontot is szereznének majd.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.80

Budapest Honvéd 1.80, döntetlen 3.45, Pécsi MFC 4.00
A sok botladozás után zsinórban két bajnokit is nyert a Honvéd, először Szombathelyen győztek 2-1-re, majd ugyanilyen arányban a Fradit verték meg a Puskásban. A napokban kolumbiai válogatott csatárt igazoltak, így talán sikerül majd még hatékonyabbá tenniük a támadósort. Tavaly a Pécs 1-0-ra tudott nyerni Kispesten, egy hasonló meglepetésre most is van esély.

Az elmúlt három fordulóban összesen egy pontot szerzett a Pécs, idegenbeli mérlegük meglehetősen felemás képet mutat. Kikaptak Pakson és Fehérváron, nyertek a hungária körúton és Kecskeméten, döntetlent játszottak Újpesten. Gólt csak az MTK nem tudott ellenük szerezni. A Ligakupában először hazai pályán 2-0-ra verték a kaposvárt, majd szerdán 2-1-re kikaptak Somogyban.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.15

Újpest 4.00, döntetlen 3.45, Győri ETO 1.80
Úgy tűnik, hogy kezd lassan beteljesülni Balajcza Szabolcs nyári jóslata, ugyanis tíz forduló után az Újpest két pontra van a kiesést jelentő 15. helytől. Persze sok van még hátra a bajnokságból, de az kétéségtelen, hogy a lilák nem szerepelnek jól. A Mezőkövesd elleni 6-1-es győzelem óta öt mérkőzésen két pontot szereztek. A legutóbbi fordulóban simán kikaptak Székesfehérváron (3-0), előtte a Szuszában játszottak 1-1-es döntetlent a Péccsel. A Ligakupában két döntetlent tudtak összehozni az amúgy nem túl acélos Békéscsaba ellen.

Az utóbbi hetekben elkezdett bajnoki meccseket nyerni a Győr, bár leginkább hazai pályán voltak sikeresen. Idegenbeli mérlegük 1-2-1, legutóbb Kecskeméten kaptak ki 1-0-ra. Tehét van még mit javítani a statisztikájukon és ez a harmatgyenge Újpest ellen valószínűleg sikerül majd. Már csak azért is, mert az ETO hagyományosan jól szerepel a Megyeri úton és amúgy is 2006-ban veszítettek utoljára meccset a lilákkal szemben.

Tipp: Az ETO nyeri a meccset @ 1.80

Kaposvár 7.50, döntetlen 4.50, Ferencváros 1.35
Most már a napnál is világosabb, hogy nem jöttek be a Kaposvár nyári igazolásai, négy ponttal a tabella utolsó helyén állnak. Egyedül a Kövesd ellen nyertek valahogy, illetve az Újpesttel ikszeltek hazai pályán. Leginkább abban bízhatnak most, hogy a Fradinak valamiért sosem megy igazán Kaposváron a játék.

Ráadásul valami nagyon nem stimmel mostanában a Ferencvárosnál. Az még hagyján, hogy a szurkolók és a vezetőség finoman szólva sincsenek jó viszonyban, de a játékosok is feszültek (ez jól látszott az ETO elleni, 4-1-re elveszített Ligakupa meccsen), és a védők szinte elfogytak (Hídvégi sérülése, Adams szívrohama, Besic eltiltása). Az Újpest elleni győzelem óta három tétmeccset veszítettek el zsinórban a zöld-fehérek, bajnokin a Puskás és a Honvéd is legyőzte őket, szerdán pedig Győrben kaptak ki.

Tipp: Döntetlen @ 4.50

A kombináció eredő szorzója @ 48.76