NB1: A bajnokságban vehet revánsot a Győr


Diósgyőr 1.52, döntetlen 3.75, Puskás Akadémia 6.00
Szerdán továbbjutott a Magyar Kupában a Diósgyőr, miután 3-0-ra nyert a Pápa ellen hazai pályán. A bajnokság előző fordulójában viszont kikaptak Szivicsék Újpesten (2-0), így a tabellán is lejjebb csúsztak. A Puskás ellen kötelezőnek mondható a győzelem otthoni környezetben, már csak azért is mert a 2014-es esztendőben még veretlen pályaválasztóként a DVTK. Egyébként hazai meccseken a Diósgyőr rendre legalább két gólt lő, egyedül a Loki ellen fordult velük elő ebben az évben, hogy csak egy találatig jutottak.

Főlényesen győzött múlt héten a Mezőkövesd ellen a PAFC, 4-0-ra nyertek hazai pályán Székesfehérváron. Ugyanakkor idegenben nem szoktak brillírozni, utoljára tavaly októberben nyertek bajnoki meccset a Pécs vendégeként. A két csapat őszi meccsét a Diósgyőr nyerte 2-0-ra.

Tipp: Gólok száma a hazai csapatnál több mint 1.5 @ 1.55

Pécsi MFC 1.75, döntetlen 3.50, Kecskeméti TE 4.25
A Debrecen állította meg múlt héten a Pécs bravúros menetelését – 1-0-ra kikapott a nagyerdei stadionban a PMFC. Szerdán a kupától is búcsút vettek, miután 4-0-s vereséget szenvedtek Újpesten. Hazai pályán idén öt tétmeccsen léptek pályára, érdekesség, hogy ebből három 1-1-re végződött.

Múlt héten otthon ikszelt le a Kecskemét a Fradi ellen (0-0). Ebben az évben csak a Mezőkövesdet tudták megverni, tavaszi mérlegük a bajnokságban 1-2-1. Idegenben nem szerepelnek jól ebben a szezonban, ennek ellenére benne van a levegőben, hogy egy pontot elhoznak majd Pécsről.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

Ferencváros 1.52, döntetlen 3.75, Lombard Pápa 6.00
Még mindig várnak az első tavaszi győzelemre a Fradinál, és ha ez most nem fog bekövetkezni, akkor tényleg soha. Mert ugyan a Pápa kicsit jobban szerepel idén, mint az előző szezonban, de hazai pályán elvárható, hogy begyűjtse mindhárom pontot a Ferencváros. Már csak azért is, mert a közelmúltban csak egyszer fordult elő, hogy kikaptak otthon a zöld-fehérek a Lombardtól.

Van egy másik tény, ami kellemessé teszi a Pápát, mint ellenfelet: Ebben az évben még nem nyertek bajnokit. Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy megverni sem tudták őket sokan, négy meccsből háromszor ikszeltek (mindhárom 1-1-s döntetlen volt) és csak Diósgyőrben kaptak ki (2-1). Mondjuk az biztos, hogy nem adják majd olcsón a bőrüket Budapesten sem.

Tipp: A Ferencváros nyeri a mérkőzést @ 1.52

Győri ETO 1.48, döntetlen 4.00, MTK 6.00
Szerdán éppen aktuális ellenfele búcsúztatta a Győrt a Magyar Kupából, miután 3-3-s döntetlent játszottak az ETO Parkban (előtte 2-0-ra kikaptak a Hungária körúton). Ami a bajnoki meccseket illeti, zsinórban kettőt is megnyert a Győr, stabilan őrzik harmadik helyüket a tabellán. Az előző fordulóban Pakson nyertek egy Rudolf duplával (!!!), előtte a Videoton otthonából hozták el a három pontot.

Az MTK viszont zsinórban kétszer kapott ki, ha az NB1 előző két fordulóját nézzük csak. Előbb Pécsett szenvedtek 1-0-s vereséget, majd a Videoton verte meg őket otthon 2-1-re. Egyébként a két csapat ritkán játszik gólzáporos meccset egymás ellen, a Kupában elért 3-3-s végeredmény afféle kivétel volt. Mondjuk az is igaz, hogy a győri védelem nem zár olyan jól, mint mondjuk az előző években.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 2.02

A kombinációs eredő szorzója @ 10.47