NB1: Apa kezdődik!


Noha még javában tombol a nyár és bágyadt lángos szag teríti be a Kárpát-medencét, pénteken startol a Nemzeti Bajnokság 2013/2014-es szezonja. Természetesen az elmúlt két hónapban nem lazsáltak a klubvezetők és az aranylábú gyerekek sem – számos átigazolás realizálódott az edzőmeccsek és a BL/EL selejtezők mellett. (Abba most inkább ne menjünk bele, hogy a magyar klubcsapatok valószínűleg már az őszt sem érik meg a nemzetközi kupákban, nemhogy a tavaszt.)

Seregszemlénket kezdjük talán az újoncokkal. Keletről a Mezőkövesd jutott fel, Nyugatról pedig a Videoton II. Puskás Akadémia. Mindkét helyen komolyan veszik a labdarúgást: épülnek a stadionok, erősödött a játékosállomány. Meglepődnénk, ha egyikük sem ragadna meg tartósan az NB1-ben.

Na de akkor mégis ki fog kiesni, ha nem az újoncok? Persze erre nem lehet 100 százalékos választ adni, de például az Újpestnél már szóba került ez a téma. Balajcza Szabolcs, a lilák kapusa nyilatkozott úgy a napokban, hogy ha nem lesznek radikális változások a klubnál, akkor az Újpest a kiesés ellen fog küzdeni. Az biztos, hogy a negyedik kerületi csapat már régóta nem úgy teljesít, ahogy az elvárható lenne tőlük, de azért vélhetően nem ők fognak kiesni.

Ha a tavalyi eredményeket vesszük alapul, akkor inkább a Lombard, Pécs, Paks trió számíthat arra, hogy meglegyinti a kiesés szele. De például a Kaposvár is a lehetséges kiesők között lehet, hiszen alapemberek távoztak a csapatból, helyettük mindenféle román légióssal töltötték föl a keretet, akik aztán vagy képesek lesznek hozni a megfelelő (nem túl magas) szintet, vagy még azt sem.

Aztán, hogy a középmezőnyben mi lesz, azt a legnehezebb előre megmondani, de az biztos, hogy legalább olyan sűrű lesz, mint az előző bajnokságban. Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy vajon ki lesz majd a magyar bajnok?

Nos, arra már nagy összegben mernék fogadni, hogy az ETO nem védi majd meg a bajnoki címét. Ugyanis tavasszal már jócskán akadtak olyan meccsei a Rába-parti együttesnek, melyen nem játszottak jól, pontokat vesztettek, és gyakorlatilag csak a hibátlan őszi teljesítményüknek (és a többiek szerencsétlenkedésének) köszönhették az aranyérmet. Ráadásul valami gond lehet a csapaton belül, ezt a BL selejtezőben mutatott lelketlen/ötlettelen játékuk is nagyszerűen mutatta. Ennek eredménye sima kiesés volt, de bárki bármit mond, a Maccabi nem volt verhetetlen csapat... Viszont ezek után már júliusban elsüthették a magyar edzők egyik kedvenc szófordulatát, miszerint így már teljes figyelmükkel az NB1-re és a Magyar Kupára koncentrálhatnak…

A Videoton talán még összeszedheti magát annyira, hogy ismét a dobogón végezzen, a Debrecenben pedig már hosszú évek óta ott van a potenciál ahhoz, hogy megnyerje az NB1-et.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes lesz odafigyelni három fővárosi klubra. Az MTK, FTC, Honvéd trióból mindegyiknek van esélye arra, hogy az első háromban zárja az előttünk álló szezont. Az MTK már tavaly is megmutatta, hogy komolyan számolni kell velük, annak ellenére, hogy szinte csak az akadémistákból építkeznek, míg a Honvéd az ország legkellemetlenebb stílusában (mármint az ellenfelei szempontjából) játszó csapatává nőtte ki magát szépen lassan, és ilyenformán senki nem mehet ellenük biztosra.

A Ferencvárosnál nem titkolják, hogy tíz év után újra bajnoki címet akarnak szerezni és úgy tűnik, hogy nem csupán üres szavak ezek. Egyik meghatározó játékosukat sem engedték el, viszont gyakorlatilag minden posztra igazoltak új játékost, holland edzőjük személye pedig garanciát jelent arra, hogy az edzéseken nem csak kártyáznak majd a futballisták.

Tipp: A Fradi lesz a bajnok @ 7.50

A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!