NB I: a Fradinak nagyon kellene a győzelem


MTK Budapest 2.15, döntetlen 3.15, Újpest FC 3.20
Pénteken MTK–Újpesttel indul a 12. forduló, ami nem úgy lesz érdekes, ahogyan a csapatok neveire nézve gondolná az ember. A bajnokság elején sejtettük, hogy egyik nagy múltú alakulat se lesz meghatározó erő a bajnokságban, de az azért durva, hogy a szezon harmadánál gyakorlatilag kiesési rangadónak számítson az egymás elleni meccsük. A kék-fehérek kezdik összeszedni magukat, legutóbbi négy meccsükön csak egyszer kaptak ki, és az is a Loki elleni szoros, egygólos vereség volt, az Újpest viszont utoljára kb. Ferenc József uralkodása alatt tudott utoljára nyerni. Ennek megfelelően Kozma István és Marc Leliévre fel is állt a lilák kispadjáról és a helyükre a legutóbb a Vojvodinánál dolgozó szerb szakember, Nebojsa Vignjevics érkezett. Vignjevics állítólag az ujjain táncoltatja a sajtót, de ami ennél számunkra érdekesebb, kifejezetten elemző típusú szakember, vagyis, ha az MTK játékának komplett ellenszerét nem is tudja néhány nap alatt begyakoroltatni csapatával, azért előállhat a hazaiak számára meglepő dolgokkal, ami az új edző effektussal párosulva máris arra késztet bennünket, hogy elgondolkodjunk a döntetlenen. Ha az előző fordulóban van a meccs, most sima hazait írok, így inkább nálam ez 1X, de a szelvényre a döntetlen kerül.

Tipp: X @ 3.15 

Ferencváros 1.28, döntetlen 4.80, Mezőkövesd 9.50
A szombaton a Mezőkövesdet fogadó Ferencváros Akeem Adams tragédiája óta gödörben van, legutóbbi három meccsét képtelen volt megnyerni, de nemcsak az eredmények, a pályán látható produkció, a játékosok testbeszéde is tükrözi/tükrözte azt, hogy a zöld-fehéreknél nincs minden rendben a fejekben. A Kaposvár ellen valamivel már egységesebb volt a társaság, és ennek köszönhetően, azt követően is sikerült pontot menteniük az utolsó percekben Böde gólja révén, hogy újfent hátrányba kerültek. A Mezőkövesd ellen gyakorlatilag kötelezőnek tekinthető a győzelem, azonban a jelenlegi szituációban kicsit talán túlzás a fenti oddsz, ráadásul Véber György és játékosai se szeretnének mást, mint a fővárosban borsot törtni a Fradi orra alá, ennek megfelelően érdemes elgondolkodni a jól fizető döntetlenen, ahogyan a szoros, egy-két gólos FTC-siker is játszható opció. Két-három héttel ezelőtt a Kövesd győzelmét is bátran ajánlottam volna, de Ferencváros némiképp javuló formát mutat – az mindenenesetre valószínűnek tűnik, hogy a hálók nem maradnak érintetlenek, ugyanis Adams kiesése óta Moniz újra keresi az ideális védőegységét, viszont az előrejáték, a fedezet- és a támadósor közti összeköttetés sokat fejlődhet a magát lassan utolérő Buzsáky Ákos játékával.
Tipp: mindkét csapat gólt szerez @ 1.83
 

Szombathelyi Haladás 2.20, döntetlen 3.40, Diósgyőri VTK 2.90
Szombat este Szombathelyen rendezik a forduló talán legnagyobb rangadóját, ugyanis az egyiptomi óbirodalom kora óta folyamatosan nyerő, és ezzel a középmezőnyből a dobogó második fokára ugró DVTK érkezik Nyugat-Magyarországra, hogy megpróbálja tovább nyújtani a bajnokságban 9sszerakott hétmeccses győzelmi sorozatát. Nincs rossz formában a Hali se, legutóbbi hat mecséből négyet nyert (1 D, 1 V), és a tabella hatodik helyén áll, csak gólkülönbséggel a negyedik FTC, és az ötödik ETO mögött, mégsem egyértelmű esélyesként lépnek pályára, hiszen a Diósgyőr augusztus óta gólt sem kapott. Kapásból be is húzhatnánk a kettest, és nem is vetném el ezt a lehetőséget, hiszen az a csapat – bármely bajnokságról legyen is szó –, elképesztő erős, egységes és fegyelmezett, amelyik képes egy hétmeccses, 16–0-ás sorozatot letudni, és a válogatott szünetek se billentik ki a formájából. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a Haladás április közepe óta nem kapott ki otthon tétmeccsen – valamelyik sorozat tehát mindenképpen megszakad, és a borzasztó erős formát mutató Diósgyőr neve mellett álló kellemes szorzó elég nekem ahhoz, hogy ezt a meccset kettesre vegyem.
Tipp: 2 @2.90
 

A tippsor eredő szorzója: @ 16.72