Meddig tart a Mezőkövesd jó formája?


Honvéd2.02  döntetlen3.30  Vasas3.60
A meccs érdekessége, hogy technikailag mindkét együttes hazai pályán játszik majd, hiszen a Vasas Kispesten talált albérletre. Az angyalföldeik egy FTC elleni 2-2-es döntetlennel „lakták be” a Bozsik Stadiont – az a mérkőzés sokáig emlékezetes marad minden szempontból, de a részletekbe inkább most ne menjünk bele.

A Honvéd Pakson ikszelt az előző fordulóban és ez elégnek bizonyult ahhoz, hogy megőrizze a negyedik helyét azon a tabellán, melyet még mindig a Vasas vezet négy ponttal a második Videoton előtt. Egyébként meglehetősen hullámzó a kispestiek formája, bár az elmúlt három fordulóban veretlenek tudtak maradni.

A csapatok a hatodik fordulóban találkoztak utoljára, akkor a Vasas 2-0-ra nyert a Fáy utcában. Az oddsok alapján most nem az angyalföldeik számítanak esélyesnek, ugyanakkor a Vasas győzelme ugyanúgy benne van a meccsben, mint egy kispesti siker.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.88


Ferencváros1.22  döntetlen6.00  Gyirmót11.00
Az elmúlt két fordulóban csak szenvedett a Ferencváros, most a tökutolsó Gyirmót ellen jó esélyük van újra győzni. A Vasas elleni ikszről az előbb már esett szó, előtte viszont Pakson kapott ki nem kis meglepetésre az FTC. Thomas Doll most is nehéz mérkőzésre számít – nyilván ő is emlékszik a kínkeserves gyirmóti 1-0-s győzelemre még augusztus közepén.

A vendégek várhatóan foggal-körömmel védekeznek majd most is, igaz, a védelmük egyáltalán nem föltörhetetlen, hiszen már 24 gólt kaptak 16 forduló alatt. Ezzel a mutatóval nem lógnak ki nagyon a sorból, viszont a lőtt gólokat tekintve annál inkább. Összesen nyolcszor találtak be az ellenfelek hálójába, ami borzasztóan kevés és ez az egyik fő oka annak, hogy az utolsó helyen szerénykedik a gárda.

Tipp: Vendégcsapat góljai 0,5 alatt 1.70


Újpest1.78  döntetlen3.60  Mezőkövesd4.25
Ritka vendég mostanában a győzelem Újpesten, a múlt héten viszont nyerni tudtak 2-1-re Gyirmóton a lila-fehérek. Nem is a vereségek száma sok náluk, hanem inkább a döntetleneké. Összesen hétszer ikszeltek ebben a szezonban, ennél többször csak a Paks játszott döntetlent (8).

Augusztusban még viszonylag könnyedén nyertek a Mezőkövesd vendégeként 2-0-ra, azóta viszont sokat fejlődött a ’Kövesd és bizonyára alaposan megnehezítik majd az Újpest dolgát. Pintér Attila együttese október közepe óta egy debreceni 0-0 kivételévek az összes tétmeccsét megnyerte, a múlt héten nem kis meglepetésre a Videotont győzték le 2-1-re.

Idegenben sem megy annyira rosszul a Mezőkövesdnek, mérlegük 2-4-2 vendégként. Egy pontra nagy eséllyel megint jók lesznek, de egy vendéggyőzelmet sem lehet teljesen kizárni.

Tipp: X2 1.95