Ki marad bent?


Siófok 1.60, döntetlen 3.75, Újpest 4.50
Az utolsó szalmaszálba is kapaszkodik a Siófok. Amennyiben legyőzik ma délután az Újpestet (ami azért nem lehetetlen feladat) és a Pápa kikap Diósgyőrben, akkor Horváth Károly csapata jövőre is az NB1-ben játszhat. Pedig a tavaszi szezonban úgy tűnt, hogy kilátástalan a Siófok helyzete és az Eger mellett ők lesznek a fix kiesők. Azonban nem adták föl a Balaton partján, elkezdték gyűjteni a pontokat, főleg hazai pályán és mivel a Pápa képtelen volt értékelhető meccseket játszani, szépen lassan fölzárkóztak a Lombard mögé. Olyannyira, hogy a múlt héten - gyakrolatilag egy év után - a Siófok megszerezte első idegenbeli győzelmét, pont a Pápa ellen (0-1) és így a különbség két pontra olvadt a két klub között. A ma délutáni siófoki meccsen tehát mindenképpen három  pontra van szüksége a kék-sárgáknak, de a bentmaradáshoz elengedhetetlen a Diósgyőr győzelme is a másik meccsen. Idén bajnokin még veretlen hazai pályán a Sió (!), egyedül a Paks tudott pontot rabolni tőlük. A többi négy hazai meccsen a Diósgyőr, az MTK, a Kaposvár és a Pécs is vesztesen távozott Siófokról.

A hírek szerint Újpestről elküldik kb. a jelenlegi keret felét és az edzőváltás is küszöbön áll. Ez nem meglepő, mert elég harmatosan szerepeltek ebben a szezonban a lilák, a siófoki eredménytől függetlenül kilenceddiként zárnak majd. Múlt héten borzalmas meccsen 1-0-ás vereséget szenvedtek a Haladástól a Szusza Ferenc Stadionban. Ezt megelőzően Vácon legyőzték az Egert, ezzel akkor három meccses nyeretlenségük szakadt meg. Tavaszi idegenbeli mérlegük nem
olyan rossz: három győzelem (Debrecen, Pápa, Eger) mellet kétszer kaptak ki vendégként (FTC, KTE). Ugyanakkor most valószínűleg kevésbé motiváltak, mint a Siófok.

Tipp: A Siófok nyeri a meccset @ 1.60

Diósgyőri VTK 2.00, döntetlen 3.50, Lombard Pápa 3.25
Diósgyőrben sem úgy sikerült a szezon, mint azt sokan várták. A 12. pozíciót foglalják el, és egy győzelemmel följöhetnek a 9. helyre, ha az Újpest kikap. Emellett a Pápa legyőzésével nagy szívességet tennének a Siófoknak. (A két együttes közös múltjába inkább most ne menjünk bele...) Hétfőn Pécsett kapott ki a DVTK, pedig még Rudolf is gólt rúgott. Otthon viszont veretlenek tavasszal, két győzelemnek örülhettek, három iksz mellet.

Saját magát hozta nehéz helyzetbe a Pápa. A tavaszi nyitányon még megnyugtató volt az előnyük a Siófokkal szemben, de mivel a Lombard többnyire még ikszelni sem tudott, ezért szép lassan elolvadt az előnyük. 2013-ban 12 bajnoki forduló alatt hét pontot szedtek össze és ez nagyon kevés. Idegenben utoljára tavaly októberben szereztek pontot, egy Eger elleni 1-1 után. Tavasszal az összes idegenbeli meccsükön kikaptak, ráadásul öt vendégként lejátszott mérkőzésen csak egy gólt rúgtak.

Tipp: A DVTK nyeri a meccset @ 2.00