Két meccsel startol az NB1 23. fordulója


Kaposvári Rákóczi 2.65, döntetlen 3.20, Budapest Honvéd 2.40
A Győr után a Kaposvár tett keresztbe a pécsiek mecseki hadjáratról szőtt álmainak. Prukner László csapata 2-0-ra nyert kedden Pécsett, a havazás miatt elmaradt húszadik forduló pótlásán. Ez a győzelem valószínűleg jót tett a kaposvári futballisták önbizalmának, mert múlt pénteken az Újpest ellen igencsak döcögött a szekér, aminek egy 1-0-ás vereség lett a vége. Hazai pályán a Kaposvár tavasszal eddig háromszor játszott, az első két meccsen kikaptak, legutóbb viszont 3-0-ra verték a Pápát.

Múlt vasárnap a Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a Debrecen ellen a Bozsik Stadionban. Nem szerepel jól Puskás egykori klubja, a 2013-as esztendőben konkrétan csak egyszer tudtak győzni, még március elején egy paksi vendégjáték alkalmával nyertek 3-0-ra. Ezen kívül a Videotontól és az MTK-tól is kikaptak. Kaposváron utoljára 2008-ban nyertek bajnoki meccset, azóta maximum döntetlenig jutottak a somogyi városban. Az őszi mérkőzést 5-3-ra a Honvéd nyerte.

Tipp: Döntetlen @ 3.20

Paksi SE 2.25, döntetlen 3.20, Diósgyőri VTK 2.90
A paksiak is kedden pótolták elmaradt bajnoki meccsüket és az utolsó pillanatban mentettek pontot Egerben Vácott. A 2-2-es döntetlennel zsinórban harmadszor ikszeltek az atomvárosiak. Ez nem is lenne olyan nagy baj, csakhogy ebből két döntetlen a stabil kiesők ellen jött össze. Mindenestre otthon még nem nyert a Paks ebben a naptári évben, és ami a legfurcsább, hogy eddig még gólt sem rúgtak hazai pályán.

A múlt heti forduló meglepetését a Diósgyőr szolgáltatta azzal, hogy 2-1-re megverték otthon a jó formában lévő Videotont. Szentes Lázáréknak ez volt második győzelmük tavasszal és így még van esélyük beleszólni a dobogóért vívott küzdelembe. Tavasszal idegenben eddig csak az Eger ellen nyertek, Győrben viszonylag simán kikaptak. Pakson még soha nem nyert a Diósgyőr, legjobb eredményük a döntetlen volt eddig.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.90