Keleti és budapesti rangadó a menüben


Debrecen–Diósgyőr
Vérbeli presztízsmeccset, keleti rangadót hoz a nyolcadik forduló: a hetedik helyen álló Debrecen fogadja a remekül rajtoló, harmadik helyezett Diósgyőrt. A két csapat egymás elleni mérkőzései rendre parázs hangulatúak és az utóbbi két évben a gólok száma is magas volt.

A házigazdák borzasztóan kezdték az új idényt, de szép lassan magukra találtak és a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtöttek. Előbb a Vasast verték 4-1-re a Nagyerdőben, majd óriási meglepetésre 3-1-re győztek a Honvéd vendégeként. Herczeg András a DVSC hivatalos honlapján tett nyilatkozatában egy jó hangulatú, kiélezett, harcos meccset vár és nem győzte méltatni az ellenfelet.

Kétségtelen, hogy Bódog Tamás remek munkát végez Diósgyőrben, nem véletlenül állnak dobogós helyen. Hét meccsből hármat megnyertek és háromszor ikszeltek, egyedül a Balmazújváros tudta őket megverni, igaz, tőlük nagyon kikaptak a miskolciak (4-0). Bódog a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy mindhárom pontot begyűjtenék és az eddigiek alapján erre reális esélyük van.

Tipp: DVTK vagy döntetlen 1.62


Ferencváros–Vasas
Az előző fordulóban a Videoton vendége volt Felcsúton az FTC és 3-1-re elveszítették azt a mérkőzést. Az egész viszont nem ezért, hanem a majd’ egy órán át tartó áramszünet miatt maradt igazán emlékezetes. Ami meg a játékot illeti, a zöld-fehéreknek kvázi egyetlen apró momentumuk sem volt, végig a Videoton akarata érvényesült.

Valami nagyon nincs rendben az Üllői úton, mert bár ez volt szezonbeli első vereségük a bajnokságban, négy döntetlen mellett csak kétszer tudtak győzni. Thomas Doll a sok sérült játékosban látja a sikertelenség okát és hát való igaz, nagyon durván felforgatott csapatot láthattunk Felcsúton is. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki áll már a német mester rendelkezésére, mindenesetre ha nem történt valamiféle áttörés a válogatott meccsek miatti szünet alatt, akkor a Vasas simán meglepheti a házigazdákat.

Az angyalföldeik ugyan korántsem kezdték olyan acélosan a szezont, mint tavaly, de azért még mindig egy masszív, magyar szinten jó erőkből álló csapatról van szó. Áprilisban 2-1-re nyertek az Üllői úton, egy ilyen végeredmény most is benne van a pakliban.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.67


Videoton–Haladás
A Videoton egyelőre kiemelkedik ebből a nem túl combos mezőnyből, egyedüli veretlenként vezeti az NBI-et (5-2-0). A Fradival szembeni meccsükről már esett szó fentebb, ahhoz nagyon nincs mit hozzátenni. A Paks elleni halasztott bajnokit meg simán megnyerték 4-1-re szerdán – ráadásul idegenben, pedig Pakson ritkán tudnak ennyi gólt lőni a vendégcsapatok.

A Haladás igen vérszegényen teljesített eddig, két győzelem mellett ötször kikaptak és mindez Gézafiam Mészöly Géza állásába került. Nem igazán tudni mi történhetett a kulisszák mögött, mert az előző szezonban egészen jól muzsikált vele a Hali. A helyére Pacsi Bálintot nevezték ki, aki előzőleg a Győr utánpótlásában dolgozott és két éve tagja volt már Mészöly Géza stábjának. Nem ismeretlen hát számára a terep, ám kinevezése egyelőre ideiglenes.

A héten edzőmeccsen mutatkozott be a kispadon az új mester és a szombathelyiek 0-0-s döntetlent játszottak az osztrák másodosztály listavezetőjével, a Wiener Neustadt-tal. Az igazán nagy feladat viszont csak vasárnap jön, mert a Vidi pályaválasztóként még veretlen az NBI-ben és a legutóbbi két hazai meccsét megnyerte.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.48