Jön az újabb idegenbeli Paks bravúr?


MTK 1.58, döntetlen 3.70, Paksi SE 4.80
A harmadik helyen álló MTK-ra nehéz meccsek várnak. A nyilatkozatok alapján a klubvezetés részéről bíznak a sikeres szezonbefejezésben, céljuk az európai kupaindulás. Érdekes módon a kék-fehérek sokkal több pontot szereztek az élmezőnyben tanyázó csapatok ellen, mint a táblázat alsó részén lévőkkel szemben. Ennek alapján most sem lesz könnyű dolga az MTK-nak, amelyik két fordulója nyeretlen. Múlt héten kikaptak Fehérváron (2-0), pár nappal előtte pedig Újpesten ikszeltek (1-1). Legutóbbi hazai meccsüket megnyerték a Diósgyőr ellen 2-0-ra.

A Paks négy forduló óta meglehetősen hullámzóan teljesít, egyik héten kikapnak, míg a másikon nyernek. Ennek alapján most győzelemnek kell következnie, hiszen múlt vasárnap kikapott a Paks hazai pályán a Fraditól (1-3). Ráadásul az Atomvárosiak nem egyszer bizonyították már tavasszal, hogy képesek az idegenbeli bravúrra, gondoljunk csak a 6-0-ás megyeri úti győzelmükre, vagy a legutóbbi idegenbeli sikerükre, amikor 3-0-ás hátrányból felállva verték meg 4-3-ra a szinte már bajnok Győrt.

Tipp: A Paks nyeri a meccset @ 4.80

Kaposvári Rákóczi 2.05, döntetlen 3.25, Diósgyőri VTK 3.30
Négy alapemberre nem számíthat Prukner László a mai mérkőzésen. A 32 pontos Kaposvár jelenleg tizenkettedik, előttük pont a Diósgyőr van. Az előző fordulóban Siófokon kapott ki a Rákóczi (2-1), előtte viszont a Haladást megverték otthon (3-2). Tavaszi mérlegük otthon meglehetősen gyenge, öt meccsből csak kettőt nyertek, a többit elveszítették.

Diósgyőrben is vannak sérültek bőven, hét játékosára nem számíthat Kovac edző. Egyébként a DVTK öt forduló óta nyeretlen, háromszor kikaptak, kétszer játszottak döntetlent. Legutóbb a Debrecen elleni hazain jött össze a pontmentés (3-3). Ebben az évben idegenben mindössze három pontot sikerült összeszedniük, amikor a tavaszi nyitányon legyőzték az Egert Vácott 1-0-ra. A többi négy, vendégként lejátszott meccsükön nemhogy pontot, de még gólt sem szereztek.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.15