Jön a 215. budapesti derbi


Újpest4.00  döntetlen3.50  Ferencváros1.85
Ha csak az aktuális szezon eredményeit vesszük figyelembe, akkor az Újpest nem sok jóra számíthat szombat este a remek formában lévő Ferencvárossal szemben.

Hét forduló alatt tíz pontot gyűjtöttek a lilák, a legutóbbi négy fordulóban pedig nyeretlenek maradtak (három iksz otthon, majd vereség Diósgyőrben). Hazai pályán viszont április óta nem kapott ki bajnoki mérkőzésen az Újpest. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a Fradi az elmúlt öt évben csupán egyszer tudott nyerni bajnokit a Megyeri úton – és azt is igen nehezen – akkor máris másképp néz ki a helyzet.

Ugyanakkor nehéz elmenni amellett a tény mellett, hogy hétből hét meccset megnyert a Ferencváros, 17 gólt termeltek és csak kettőt kaptak. Ebből a tizenhétből Böde nyolcat vállalt, az majd kiderül szombaton, hogy a válogatott meccsek miatti szünet mennyire tett jót neki.

Azt valószínűleg senkinek nem kell külön elmagyarázni, hogy mekkora presztízzsel bír ez a találkozó és milyen feszült légkör övezi. Ilyenformán elég nehéz megjósolni, mi történik majd szombat este. Mindenestre ritkán szokott gólzáport hozni egy-egy budapesti derbi, de persze kivételek mindig is voltak/lesznek.

Tipp: Félidőben 2 @ 2.50


Honvéd1.95  döntetlen3.30  Vasas3.85
Ahhoz képest, micsoda siránkozás volt a Honvédnál, amikor az MLSZ bevezette az új „légiós szabályt” egészen jól állnak. Sőt, megkockáztatom, sokkal jobban megy nekik, mint amikor nevenincs légiósokkal küszködték végig a szezont. Elég csak a tabellára pillantani: 12 ponttal negyedik a Honvéd, eddig egyedül Pakson kaptak ki. Hazai mérlegük a bajnokságban két győzelem és két döntetlen.

A Vasasnál nem ilyen örömteli a helyzet, de hát ahol a 38 éves Kenesitől várják a gólokat, ott csodára se számítsanak. De még így is sikerült két győzelmet összehozniuk: Békéscsabán 2-0-ra nyertek, majd rögtön a következő fordulóban 2-1-re verték otthon a Videotont. A legutóbbi két fordulóban viszont 1-0-ra kikaptak előbb Felcsúton, majd otthon az MTK-tól.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.76


Debrecen1.86  döntetlen3.45  MTK4.00
Nem megy jól a Debrecennek és ezt már rég nem lehet a nemzetközi kupaszereplésre fogni. Nyolc pontot szedtek össze ebben a nem túl veretes mezőnyben, mérlegük 2-2-3. Már az Európa Liga meccsek alatt is feltűnő volt, mennyire gyenge a Loki védelme és a Mennyei küzdelmek alatt bekapott 11 gól is ezt támasztja alá. Hovatovább, a Fradi kb. még soha nem nyert olyan simán Debrecenben, mint augusztus végén (0-3), illetve a legutóbbi fordulóban a totál szétesett Videoton otthonában is kikaptak 1-0-ra.

Az MTK viszont szépen gyűjtögeti a pontokat és a harmadik helyről várhatják a nyolcadik fordulót. Akár még vaskos meglepetést is okozhat László Csaba együttese Debrecenben.

Tipp: Félidő/Teljes Idő - Döntetlen/Vendég @ 9.50

Eredő odds: 41.80