Hóhányó szurkolók és mocsári foci


Kaposvári Rákóczi 1.75, döntetlen 3.30, Lombard Pápa 4.50
A napokban lehullott nagy mennyiségű hó miatt több helyen is veszélybe került az NB1-es bajnokik megrendezése. Ráadásul péntektől országos esőzésre van kilátás, ami szintén nem kedvez focinak. Kaposváron a szurkolókat kérték meg arra, hogy segítsenek a pálya letakarításában, de a csapat tagjai is lapátot ragadtak, így rajtuk nem múlik semmi.

A hosszúra nyúlt szünetben nem lépett pályára a Kaposvár, akik egyébként az eddig lejátszott két fordulóban egy pontot sem szereztek. Az NB1 tavaszi nyitányán 2-1-re kaptak ki a Győrtől hazai pályán, majd a következő héten szintén otthon fogadták a Kecskemétet és ugyanúgy vendéggyőzelem született (2-3). Pedig a Kaposvár általában nem szerepel rosszul otthon, az őszi szezonban csak a Videoton tudott nyerni náluk.

A Pápa is vereséggel kezdte az első két fordulót, otthon a Fraditól 3-0-ra kaptak ki, majd egy hét múlva a Hungária körútról távoztak pont nélkül (2-0). Két bajnoki meccs alatt összesen öt gólt kaptak és egyet sem rúgtak, ami nem sok jót vetít előre a kaposvári vendégjátékkal kapcsolatban. A két csapat őszi mérkőzését a Pápa nyerte 3-0-ra, most nem valószínű, hogy hasonló sikernek örülhetnek majd a sárga-feketék.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.95

Videoton FC 1.18, döntetlen 5.75, Siófok 13.00
A bajnokság ugyan szünetelt a hóhelyzet és a válogatott meccsek miatt, a Videotonnak azonban Ligakupában voltak kötelezettségei. A Pécs ellen végül is 5-2-es összesítéssel jutottak a döntőbe. Nagyon gólerősen játszik a fehérvári csapat, a bajnokságban két meccs alatt nyolc gólt rúgtak és nem kaptak egyet sem. Mindkét fordulóban vendégként léptek pályára, ettől függetlenül a Honvédnak és az Egernek is négyet lőttek. Így aztán hazai pályán valószínűleg újabb gólfesztivált rendeznek a biztos kieső Siófok ellen.

Bár matematikai esélye még van a Siófoknak a bennmaradásra, de kisebbfajta csoda kéne ahhoz, hogy a mezőny végén kilenc ponttal kullogó balatoni gárda NB1-es maradjon. Mindkét tavaszi meccsüket 2-1-re bukták el, a Győr, illetve a Haladás ellen idegenben. Vendégként utoljára tavaly szeptemberben szereztek pontot, ezért sem túl valószínű, hogy Székesfehérváron akár egy döntetlent is ki tudnak majd harcolni.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.55