Hétközi fordulóval támad az NBI


Debrecen2.00  döntetlen3.25  Haladás3.60
Az MTK elleni 1-1-es döntetlennel debütált a Loki kispadján Leonal Pontes. A portugál edző a múlt héten kezdte a munkát, így valamelyest érthető, hogy egyelőre miért nem mennek olajozottan a dolgok. A Nagyerdőből kiszivárgott hírek szerint a debreceni játékosok igen intenzív edzéseken vannak túl, így nem volna meglepő, ha szerdán kicsit fásultabb lenne majd a csapat.

Az első fordulóban teljesen simán kikapott az Üllői úton a Haladás, azóta viszont veretlen a szombathelyi gárda. Sőt, a legutóbbi két bajnokijukat megnyerték, előbb azt az MTK-t verték idegenben 2-0-ra (amely ellen otthon ugye csak ikszelni tudott a Debrecen) majd a múlt hétvégén 3-1-re győztek a Diósgyőr ellen.

A két csapat egymás elleni eredményeit megnézve azt látjuk, hogy a Loki utoljára két évvel ezelőtt tudta csak megverni a Haladást, a legutóbbi négy bajnokin két iksz mellett kettő szombathelyi siker született. Már csak ezért sem lenne furcsa, ha legalább egy ponttal távozna Debrecenből Mészöly Géza együttese.

Tipp: X2 @ 1.72


Gyirmót9.00  döntetlen4.90  Ferencváros1.30
Egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Gyirmót különösebben megállná a helyét az NBI-ben. Az első két fordulóban két döntetlent kiharcoltak ugyan, azóta viszont zsinórban háromszor is kikaptak. Ráadásul nem kis vereségekről van szó: a Debrecen és a Videoton egyaránt 4-0-ra nyert ellenük, múlt szombaton pedig az Újpest vendégeként kaptak ki 3-1-re.

A Ferencváros ellen sem lesz épp sétagalopp a kilencven perc, még akkor sem, ha a zöld-fehérek is botladoznak mostanság. A huszáros rajtot követően az előző két forduló nem sikerült túl jól az FTC-nek; előbb Pakson játszottak 0-0-s döntetlent, majd nem kis meglepetésre a Vasas tudott náluk nyerni 2-1-re szombat este.

A Gyirmót remek partner lehet abban, hogy az FTC kilábaljon a hullámvölgyből, de elég nehéz megjósolni, hogy mi is történik majd ezen a mérkőzésen. Ugyanakkor beszédes lehet az a statisztika, mely szerint a Gyirmót eddigi mindkét hazai meccsén – függetlenül a végeredménytől – félidőben döntetlen volt az állás.

Tipp: Félidőben X @ 2.38


Vasas2.15  döntetlen3.30  Honvéd3.20
Aligha számítottak sokan arra, hogy a Vasas öt forduló után 12 ponttal vezeti majd a tabellát. Mégis ez a helyzet és hát nehéz arra okot találni, ami miatt esetleg visszaeshetne az angyalföldi csapat teljesítménye. A múlt szombati győzelmükkel az Üllői úton finoman jelezték, hogy igenis komolyan kell őket venni, bármelyik NBI-es csapatra veszélyt jelentenek.

A Honvédnak sem megy rosszul, öt forduló után 3-1-1 a mérlegük. A legutóbbi három bajnokijuk során veretlenek maradtak – 1-1-es iksz Szombathelyen, majd 3-0-s győzelem Diósgyőrben, a Paksnak pedig szintén három gólt rúgtak múlt héten (3-1).

Mindkét együttes termeli rendesen a gólokat, úgyhogy ebből a találkozóból akár egy sok gólos meccs is kerekedhet.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.04