A hétközi forduló után itt az újabb kör


Diósgyőr2.40  döntetlen3.20  Vasas2.60
Tovább tart a diósgyőri lejtmenet: a miskolci gárda zsinórban negyedszer kapott ki szerdán. Akkor épp a Paks bizonyult jobbnak náluk és 2-1-re verte őket hazai pályán. Most sem lesz könnyű dolguk a miskolciaknak, hiszen azt a Vasast fogadják, amely óriási meglepetésre vezeti a tabellát.

Legutóbbi két bajnokiját megnyerte az angyalföldi csapat, előbb az FTC vendégeként győztek 2-1-re, majd a hétközi fordulóban a Honvédot verték meg a Fáy utcában 2-0-ra. Az elmúlt hat fordulóban csupán egyszer kapott ki a Vasas, akkor az Újpest volt jobb náluk (0-1) ám a többi mérkőzést megnyerték.

Érdekesség, hogy a Vasas utoljára 2010. április 3-án tudott nyerni bajnoki mérkőzésen a DVTK ellen. Azóta már ötször találkozott az NBI-ben a két együttes és mind az öt alkalommal Diósgyőr győzött. Ennek a nyeretlenségi szériának valószínűleg most pontot tesz a végére a Vasas.

Tipp: Vendég @ 2.60


Ferencváros1.22  döntetlen5.25  Mezőkövesd10.00
A Pakson játszott 0-0 és a hazai pályán, a Vasastól elszenvedett 2-1-es vereség után a hétközi fordulóban Gyirmóton tudott 1-0-ra nyerni a Ferencváros. Várhatóan a ’Kövesd elleni meccset is behúzzák majd, ugyanis vidéki csapat még soha nem nyert az FTC új stadionjában. Plusz a zöld-fehérek 2016-ban eddig az összes hazai meccsükön rúgtak legalább egy gólt.

Ha mindez önmagában nem lenne elég, akkor elég, ha rápillantunk a Mezőkövesd közelmúltbeli eredményeire. Pintér Attila együttese zsinórban elveszítette legutóbbi három bajnoki meccsét, ráadásul még gólt sem tudtak rúgni. A Debrecen 1-0-ra, a Vidi és az Újpest pedig egyaránt 2-0-ra nyert ellenük.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 2.00


Újpest2.20  döntetlen3.30  MTK2.80
Meglehetősen gyatrán kezdte az Újpest a szezont, de ez már a múlté. A lilák megnyerték a legutóbbi négy bajnokijukat, sorrendben a Paks, a Vasas, a Gyirmót és a Mezőkövesd ellen győztek. Ráadásul ezeken a mérkőzéseken még csak gólt sem kaptak.

Az MTK szezonbeli első győzelmének örülhetett kedden, miután pályaválasztóként 1-0-ra nyert a Videoton ellen. Nehezen lehetne ráaggatni a közönségszórakoztató jelzőt a kék-fehérek meccseire, ugyanis az elmúlt hat fordulóban mindössze két gólt tudtak rúgni – bár az is igaz, hogy csak ötöt kaptak a bajnoki meccsek során.

Tipp: Hazai @ 2.20