Hétközi botlás után jöhet a javítás


Videoton 1.30, döntetlen 4.30, Paksi SE 11.00
Szerdán 2-0-ra kikapott a Videoton a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Most is egy zöld-fehér együttest fogadnak a Sóstói Stadionban, de ez már korántsem képvisel olyan játékerőt, mint a Győri ETO. A Vidi szerdai kupaveresége egy hatmeccses hazai veretlenségi szériát szakított meg, viszont bajnoki meccsen utoljára a Fradi tudott nyerni Fehérváron, még tavaly októberben. Tavasszal ez lesz második NB1-es mérkőzésük otthon, legutóbb a Siófokot küldték haza egy hatossal.

Az előző fordulóban a Paks hazai pályán nyert a Diósgyőr ellen 1-0-ra. Tököliék ezzel hosszú szünet után tudtak újra győzni. Ezt megelőzően az Eger és a Siófok otthonában is ikszeltek. A Vidi elleni őszi meccsük 1-1-es döntetlennel zárult.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.95

Diósgyőri VTK 3.70, döntetlen 4.30, Ferencváros 1.90
A keddi Siófok–Diósgyőr után – ami meglepetésre sima 3-0-ás hazai győzelemmel zárult – lemondott a miskolciakat 2010 ősze óta irányító Szentes Lázár. A helyét Kovac Zoltán utánpótlás szakmai igazgató vette át, aki megbízott vezetőedzőként irányítja az első csapatot. Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója az új edző személyével kapcsolatban elmondta, Kovac jól ismeri a csapatot, személyével a váltás zökkenőmentességét akarják szavatolni. A szakmai stáb összetétele is változatlan maradt. Egy új szakvezető kinevezése – még ha házon belül is történik – általában felrázza az adott csapatot, és ez rá is fér a Diósgyőrre, ha nyolcadik helyről el akarnak mozdulni. A dobogótól már így is nyolc pontnyira vannak. Legutóbbi hazai meccsükön 2-1-re verték a Videotont, ez mindenképpen optimizmusra adhat okot Miskolcon.

A Fradi hagyományosan jól szerepel a borsodi megyeszékhelyen, bajnoki meccsen utoljára 1981 decemberében kaptak ki Miskolcon a zöldek. (Egy 2009-es Ligakupa meccsen ugyan nyert 3-0-ra a Diósgyőr, de a bajnokik szempontjából ez akár mindegy is lehet.) A két csapat őszi meccsét a Fradi nyerte 2-0-ra, legutóbbi miskolci vendégeskedésük alkalmával pedig fordulatos mérkőzésen 3-2-re győztek. Ami a jelent illeti, Monizék kedden 2-0-ra kikaptak a Bozsik Stadionban, így maradtak a tabella negyedik helyén, egy pont hátrányuk van a Videotonnal szemben. Három meccset játszottak tavasszal idegenben és csak Pápán tudtak nyerni (3-0), Szombathelyen 0-0-át játszottunk a kispesti vereségről meg már ejtettünk szót. A Fradi dolgát nehezíti, hogy sok a sérült a keretben így a kispad meglehetősen rövid, kevés a variációs lehetőség.

Tipp: A vendégcsapat mindkét félidőben gólt szerez @ 3.00