Hazai győzelmek a láthatáron


Ferencváros 1.18 döntetlen 5.75, Egri FC 12.00
Zsinórban harmadszor játszik egymás ellen a Fradi és az Eger, mivel a múlt héten a Ligakupa elődöntőjében a múlt héten csaptak össze. Az első meccsen a Fradi 3-1-re nyert Egerben Vácott, az Üllői úton pedig 1-0-ra győztek a zöld-fehérek. A sovány győzelem ellenére azon a meccsen a Ferencváros végig dominált, az Egernek nem volt értékelhető akciója a kilencven perc alatt. Ennek ellenére Mészáros Ferenc, az egriek edzője bizakodik, mert úgy gondolja, sikerült kiismerni a Fradi játékát.

Az Eger 11 ponttal áll a kiesést jelentő 15. helyen, ezért nagy szüksége lenne akár egy pontra is. Ferencvárosi oldalról viszont csak a három pont elfogadható, ezért valószínűleg nekimennek a három belső védővel fölálló Egernek, hogy mielőbb megszerezzék a vezető gólt.

Az eddig lejátszott két bajnoki alatt a Ferencváros hat pontot gyűjtött, idegenben verték a Pápát (0-3), és otthon az Újpestet (2-1). Az Eger kétszer kikapott hazai (?) pályán a Diósgyőrtől (0-1) és a Videotontól (0-4). A két csapat ősszel 2-2-es döntetlent játszott Debrecenben.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.95

Debrecen 1.50, döntetlen 3.85, Újpest 5.50
Hol vannak már a régi idők, amikor az Újpest rendszeresen győzni járt Debrecenbe? A Loki egyértelműen kedvezőbb pozícióból várhatja az összecsapást, Dombiék legutóbb a Pécs ellen nyertek otthon 4-1-re, miután 19. fordulóban 0-0-ás döntetlent játszottak Kecskeméten. A Debrecennek mindenképp győznie kell ahhoz, hogy ne szakadjon le az élmezőnytől.

Az Újpest ugyan a Fradi ellen összeszedte már magát, de ez sem volt elég a pontszerzéshez. Két vereséggel a hátuk mögött igen nehéz helyzetbe kerülhetnek, ha nem sikerül Debrecenben valami értékelhetőt összehozniuk. Mondjuk a kiesés veszélye nem fenyegeti őket, mert az Eger és a Siófok annyira gyenge, hogy nehéz őket alulmúlni.

Tipp: Hazai csapat mindkét félidőben gólt szerez @ 2.35