Három zöld és egy lila


Paksi SE 2.10, döntetlen 3.35, Kecskeméti TE 3.10
A héten biztossá vált, hogy a paksiak edzője, Tomiszlav Szivics Diósgyőrben folytatja pályafutását a következő szezonban. Több név is felmerült azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a paksiak edzője a jövőben, mindenestre pénteken még egy meccset Sziviccsel a kispadon kell lejátszaniuk. Az atomvárosi legények teljesítményét figyelmebe véve nem csoda, hogy a szerb származású edző inkább Miskolcra teszi át székhelyét: a Paks legutóbbi négy bajnokiját elvesztette, az előző fordulóban Kaposváron kaptak ki 1-0-ra.

A 12. helyen álló csapat csupán akkor léphetne előrébb, ha megnyerné soron következő meccsét, az előttük lévő három egyesület pedig vereséget szenvedne. Utoljára áprilisban nyert hazai pályán a Paks, akkor pont a Diósgyőrt verték meg (1-0), azóta a Fraditól és a Debrecentől is kikaptak otthon. Tavaszi mérlegük pályaválasztóként 1-1-3, öt hazai meccs alatt mindössze három gólt rúgtak és nyolcat kaptak.

Vasárnap csúnyán beleszaladt a késbe a Kecskemét, 5-1-re kaptak ki hazai pályán a Videotontól, ezzel zsinórban két bajnokin maradtak pont nélkül, mivel két hete meg Diósgyőrben veszítettek 2-1-re. Pedig egészen a miskolci vereségig szépen jöttek az eredmények, másfél hónapon keresztül veretlen maradt a KTE. 2013-ban vendégként öt bajnokit játszott a Kecsó, kettőt megnyertek és két iksz mellett csak egy vereség csúszott be. Külön érdekessége az összecsapásnak, hogy a Kecskemét jelenlegi edzőjét, Horváth Ferencet is jövendőbeli paksi trénerként emlegetik a híradások.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Ferencváros 1.33, döntetlen 4.75, Kaposvári Rákóczi 7.50
Akármi lesz az eredménye a péntek esti találkozónak, a Fradi maximum már csak a negyedik helyre érhet oda. Ennek ellenére nem valószínű, hogy félvállról vennék a meccset a zöld-fehérek. A játékosok motiváltak maradhatnak, hiszen az átigazolások előtt ez az utolsó alkalom arra, hogy megmutassák mire képesek. Újra nagy kérdés, hogyan fog felálni a védelem, ugyanis az eddig stabil pontnak számító Besicre eltiltás miatt nem számíthatnak.
Múlt héten 12 év után nyert a Fradi Debrecenben, ezt megelőzően "hazai" bajonkijukat is megnyerték az MTK ellen Győrben. A héten szárnyra kapott pletyka szerint szívesen látnák a Wigan kispadján Ricardo Monizt, ugyanakkor nem valószínű, hogy váltana az FTC edzője. Éppen ezért ugyanarra az ellentmondást nem tűrő játékra számíthatunk a Fraditól, mint eddig és ez általában meghozta a gyümölcsét. A Ferencváros tavaszi mérlege a bajnokságban 7-2-3.

Az előző fordulóban a Paks ellen nyert hazai pályán a Kaposvár, a somogyi szurkolóknak majd' egy hónapot kellet várniuk az újabb győzelemre. Prukner László csapata ősszel viszonylag kiegyensúlyozottan teljesített, de tavasszal már nem volt képes erre. Tizenkét tavaszi bajnokiból csak négyet nyertek meg, egyszer ikszeltek, a többit elbukták. Ebben az évben nem sok babér termett nekik, ha nem ők voltak a pályvaválasztók, egy pécsi idegenbeli sikert leszámítva rendre vesztesen tértek haza. Mentségükre legyen szólva, hogy sosem "verték agyon" őket, két gólnál többet csak egyszer kapott idén a Kaposvár, a Kecskemét elleni meccsükön. Az ellenfelek többnyire pontrúgások vagy büntetők után talának be ellenük, ez a védelem koncentrációs hiányosságait sejteti.

Tipp:
A vendégcsapat nem szerez gólt @ 2.20