Halasztott forduló: pesti rangadó és siófoki kirándulás


Siófok 3.00, döntetlen 3.25, Diósgyőri VTK 2.10
Annyira nyilvánvaló a Siófok kiesése a magyar első osztályból, hogy már leírni is égő. De azért a rend kedvéért említsük meg, hogy a hányatott sorsú Balaton-parti kiscsapat tíz pontot gyűjtött eddig az NB1-ben és ez a teljesítmény pont az utolsó helyre elég. A bennmaradást jelentő 14. hely meg szinte fényévnyi távolságra van tőlük. Szombaton a Ferencváros vendégeként kaptak ki 4-2-re, pedig annyira rosszul nem is játszottak. Legutóbbi hazai meccsükön 1-1-es döntetlent értek el a Paks ellen, ezzel megszerezték első tavaszi pontjukat. Otthon eddig kétszer nyertek a bajnokságban, az Egert és a Pápát sikerült elcsípniük még tavaly ősszel.

Múlt hét pénteken Pakson járt a Diósgyőr és ott is hagyott három pontot. Pedig a Videoton legyőzése után sokan gondolhatták azt, hogy bár nem lesz könnyű, de az Atomvárosban is nyerhet Szentes Lázár csapata. Nos, nem így lett, Tököli Attila gólja eldöntötte a három pont sorsát. Siófokra is győzelmi reményekkel utazik a miskolci csapat és valószínűleg nagyon csalódottak lennének a diósgyőri drukkerek, ha nem nyernének a piros-fehérek. Tavasszal idegenben eddig egyszer tudott győzni a DVTK, az Eger ellen (1-0) még a nyitófordulóban.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Budapest Honvéd 2.50, döntetlen 3.25, Ferencváros 2.50
Kaposvári győzelemmel hangolt a Honvéd a hétközi rangadóra, 2-1-ra nyertek a somogyi városban. Lanzafame, a téli szerzemény vastagon kivette a részét a győzelemből, előbb tizenegyest harcolt ki, majd egy szabadrúgásgólt szerzett. A győzelemhez persze az is kellet, hogy a Kaposvár viszont büntetőt hibázzon. Mindenestre a Honvéd eddig is egy masszív csapat volt, ez nem változott tavasszal sem, és ez még akkor is így van, ha az eredmények nem feltétlenül alakulnak úgy, ahogy azt a piros-feketék szeretnék. Az eddig lejátszott öt bajnokiból kettőt nyert meg a Honvéd, egyszer ikszelt, kétszer pedig kikapott. Otthon eddig két meccsen léptek pályára, egyiket sem tudták behúzni. A Vidi 4-0-ra nyert a Bozsik Stadionban, a DVSC pedig 2-2-őt játszott a Honvéd otthonában.

Aligha lehetnek jó emlékei a Honvédról Ricardo Moniznak. A holland szakember a Kispest ellen debütált a Fradi kispadján tavaly augusztusban, akkor a piros-feketék 2-0-ra nyertek az Üllői úton. Azóta a Ferencváros sokat erősödött, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavasszal még veretlenek, öt meccsből négyet nyertek és csak a Haladás ellen játszottak döntetlent (0-0). Böde Dániel továbbra is kitűnő formában játszik, szombaton mesterhármast rúgott a Siófoknak. Ez a meccs viszont nem lesz sétagalopp, ellenben a Fradinak nagyon kell a három pont, mivel egy győzelem esetén már utolérhetik a második helyezett MTK-t.

Tipp: A Ferencváros nyeri a mérkőzést @ 2.40