Halasztott forduló: még két meccs


Szombathelyi Haladás 4.10, döntetlen 3.40, Videoton FC 1.75
Hétvégén a Haladás megmutatta hogyan kell ledarálni egy játszó csapatot, és ezzel mutatvánnyal sikerült is egy pontot szerezniük a Ferencváros ellen (a meccs egyébként 0-0 lett). Ha ugyanezt hozzák a Videotonnal szemben, akkor a fehérváriak sem számíthatnak sok jóra. Szombathelyre amúgy sem nyerni járnak a csapatok, utoljára tavaly szeptemberben a Paks volt képes erre a bravúrra. Ami a tavaszi szezont illeti, a Haladás még nem talált legyőzőre eddig. Az első fordulóban nyertek 2-1-re a Siófok ellen, majd zsinórban három döntetlen következett, ezekből az utóbbi kettőn nem tudtak gólt szerezni.

A Videoton eddigi szárnyalásának a Diósgyőr vetett véget vasárnap azzal, hogy 2-1-re verték meg a fehérváriakat. A fentebb említett dolgok miatt most még nehezebb dolguk lesz Juhászéknak. Ráadásul a Haladás egy nappal többet pihenhetett. A két csapat őszi meccsét 2-1-re a Videoton nyerte.

Tipp: döntetlen @ 3.40

Lombard Pápa 4.60, döntetlen 3.60, DVSC 1.65
Bár felröppentek hírek arról, hogy a Pápa szörnyű teljesítménye miatt küszöbön áll az edzőváltás, de még bíznak Zsivóczky Gyulában a vezetők. A Lombard csak azért nem áll kiesésre, mert az Eger és a Siófok már jó régen kibérelte magának az utolsó két helyet. A Pápa négy meccsből négyet bukott el tavasszal, gólt egyik meccsen sem rúgtak, viszont tízet kaptak. A hétvégén a Kecskemét verte őket idegenben 2-0-ra, a meccsről mindent elmond, hogy a Horváth Ferenc a KTE mestere a mérkőzés színvonalával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy inkább megnézett volna egy Columbo epizódot.

Nincs jó formában a Debrecen, a négy tavaszi bajnokiból csak egyet tudott megnyerni a Kondás csapat, még a Pécs ellen otthon (4-1). Az Újpesttől kikaptak, döntetlent játszottak Kecskeméten és vasárnap szintén ikszeltek Kispesten (2-2). Amennyiben versenyben szeretnének maradni a dobogóért mindenképpen nyerniük kell Pápán.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.90