Halasztott forduló: az első két mérkőzés


Egri FC 4.40, döntetlen 3.50, Paksi SE 1.70
Ki tudja, hogy mi lett volna az Eger sorsa, ha az MLSZ hagyja hazai pályán játszani ahelyett, hogy a valószínűleg négyes metróval egy időben elkészülő egri stadionvilágításhoz köti az otthoni játék lehetőségét. Mindenestre a valóság az, hogy az egriek a 15. helyről várhatják a mérkőzést, egy ponttal előzik meg a Siófokot és legalább annyi esélyük van a bennmaradásra, mint a Balaton-parti gárdának. Mert ugyan az előttük lévő 20 pontos Pápa is nagyon gyenge, de az Eger tavaly október végén szerezte az utolsó pontját, ami azért elég régen volt. Az eddig lejátszott négy tavaszi fordulóban nemhogy pontot, de még gólt sem tudtak szerezni, helyette kaptak tizenkettőt. Hétvégén az MTK verte simán őket 3-0-ra Vácott.

A meglehetősen sűrű középmezőny kilencedik helyét foglalja el a Paks 28 ponttal. Az atomvárosiak alaposan bekezdtek azzal, hogy a nyitófordulóban hatot lőttek az Újpestnek, viszont egy hétre rá kikaptak otthon a Honvédtól és azóta csak két ikszre futotta, ebből egyik a hétvégi siófoki 1-1. Sok a sérült a csapatban, ez mindenképpen megnehezíti a dolgukat.

Tipp: Félidőben döntetlen @ 2.20

Pécsi MFC 2.10, döntetlen 3.25, Kaposvári Rákóczi 3.15
Bár nagyon fogadkoztak Pécsett a múlt hét pénteki Győr elleni hazai meccs előtt, nem tudtak pontot rabolni a listavezetőtől, 2-0-ra kikaptak. Most itt a lehetőség a javításra, egy győzelemmel ráadásul maguk mögé utasítanák jelenlegi ellenfelüket. A PMFC két meccset megnyert már tavasszal, viszont kettőt el is buktak, 25 ponttal a tizenharmadikok.

Múlt héten a Kaposvár Újpesten kapott ki 1-0-ra, Prukner László csapatának ez volt harmadik veresége tavasszal, eddig csak Pápát tudták legyőzni. Ez lesz idén a második idegenbeli meccsük.

Tipp: A PMFC nyeri a mérkőzést @ 2.10