Ha péntek, akkor NB1


Videoton FC 1.57, döntetlen 3.70, MTK 5.25
Visszavágott múlt héten a Vidi az 5-1-es Ligakupa-döntő vereségért a Ferencvárosnak, vasárnap 1-0-ra nyert bajnokin a fehérvári csapat. Ezzel a győzelemmel már második a Videoton. 45 ponttal ugyan holtversenyben vannak az MTK-val, ráadásul ugyannyi győztes, vesztes és döntetlen meccsük van, viszont a piros-kékeknek több a rúgott góljuk. Egy győzelemmel tehát három pont előnyre tennének szert, ami öt fordulóval a vége előtt már elég jó. Kevés bajnokit játszott eddig tavasszal otthon a Vidi (egészen pontosan kettőt), viszont ezeket meg is nyerték. A Siófokot egy hatossal küldték haza, a Paks ellen 2-0-ra győztek.

Nagy kérdés, hogy mik az MTK céljai ebben a szezonban. Az biztos, hogy várakozáson felül teljesítenek a kék-fehérek, ugyanakkor az is köztudott, hogy a vezetőség nem igazán preferálja – leginkább anyagi okok miatt – a nemzetközi kupában való indulást. Mindenestre az MTK két vereséget követően nyert a múlt héten ,a Hungária körúton a Diósgyőr ellen (2-0), kedden pedig 1-1-es döntetlent játszottak Újpesten, az elmaradt forduló pótlásán. Tavasszal négyszer léptek pályára idegenben és csak az Egert tudták megverni, Pécsett és Siófokon kikaptak.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 1.85

Szombathelyi Haladás 2.25, döntetlen 3.20, Kecskeméti TE 2.95
3-2-es vereséget szenvedett az előző fordulóban a Haladás Kaposváron. A kizárólag magyar játékosokra épülő Hali masszív középcsapatnak számít, ezt tavaszi eredményei is alátámasztják. Nyolc bajnokiból hármat megnyertek, háromszor ikszeltek és kétszer kikaptak. Nem játszanak gól gazdag meccseket, az előbb említett kaposvári 3-2 már gólzáporosnak mondható, egyedül a Siófoknak tudtak még kettőt lőni. Egyébként többnyire egy gólig jutnak, vagy addig sem. Idén csak a Videoton tudott győzni náluk, a Siófokot és a Lokit megverték, a Fradival 0-0-ás döntetlent játszottak.

Hétfőn kiderült, hogy komoly anyagi gondokkal küzd a Kecskemét, a játékosoknak tartoznak a fizetéssel és az egész idényre szóló prémiummal. Ennek tudatában még jobban felértékelődik Horvát Ferenc edző munkája, aki reményét fejezte ki afelől, hogy mielőbb rendeződik a helyzet. A pénztelenség ellenére igen jó tavaszt produkál a KTE, csak a Pécstől kaptak ki még március végén, a többi meccsen veretlenek maradtak. Idegenben három bajnokit játszottak ebben az évben, Kaposváron és Pápán nyertek, a Honvéd vendégeként 0-0-át értek el.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.85