FTC-Újpest derbivel búcsúzik az NBI februárig


Ferencváros1.40  döntetlen4.50  Újpest6.50
Az előző fordulóban a Paks esett áldozatul a Fradinak: a kilencedik kerületiek ötöt gurítottak a tolnaiak pályaválasztása mellett. Ez már csak azért is figyelemre méltó, mert a Paksot hazai pályán még soha nem verték meg ennyire, amióta az NBI-ben szerepel. Egyébként az FTC az egész őszi szezonban kiváló formában futballozott, nem véletlenül áll 49 ponttal a tabella élén. Árulkodó adat az is, hogy a második helyezett Paks 19 ponttal van lemaradva mögöttük.

Az Újpest sincs most rossz formában, szorgosan gyűjtögetik a pontokat, utoljára október közepén veszítettek bajnoki meccset. Azóta hat fordulón vagyunk túl, öt győzelem mellett csak egyszer játszottak döntetlent a lilák. Múlt hétvégén hazai pályán 2-1-re nyertek a Diósgyőr ellen.

A negyedik kerületi gárda jó szereplésének egyik fontos eleme Mbaye Diagne gólerős játéka. A langaléta csatár tizenhárom bajnoki meccsen lépett pályára és tíz gólt szerzett. Többek közt a szeptemberi Újpest-Fradin is betalált, akkor viszont Böde duplájával fordított az FTC és 2-1-re nyert. Könnyen előfordulhat, hogy megint a két csatár teljesítményéről szól majd a derbi.

Az Újpest egyébként utoljára 2010 áprilisában tudott nyerni az Üllői úton. Most sem ők az esélyesek, egyrészt azért mert a Fradi ebben a szezonban toronymagasan kiemelkedik a mezőnyből, másrészt pedig az új stadionjában még nem veszített bajnoki meccset. Sőt, ebben a szezonban a kilencedik kerületbe látogató ellenfelek összesen négyszer tudták bevenni Dibusz kapuját.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Vendég/Hazai @ 24.00


Vasas3.15  döntetlen3.35  Honvéd2.05
A derbi árnyékában egy másik, nagy múltú rangadót rendeznek a Fáy utcában. Persze sokat veszített régi fényéből ez a párharc (is), de azért talán érdemes lesz megnézni ezt a meccset az FTC és az Újpest összecsapása előtt.

Nehéz arra jelzőket találni, hogy mennyire gyengén szerepel a Vasas: ugyan 4-0-ra megnyerték a Békéscsaba elleni kiesési rangadót, de aztán a következő fordulóban 2-1-re kikaptak az MTK-tól. Mérlegük 4-1-13, tavaszra jócskán meg kell erősíteniük a keretet, ha komolyan gondolják a bennmaradást.

A Honvéd sem sokkal jobb jelenleg, de ők legalább nyernek meccseket néha. Sőt, a legutóbbi három fordulóban veretlenek maradtak a kispestiek. Előbb a Békéscsabát verték otthon 3-2-re, majd következett egy 0-0-s döntetlen hazai pályán a Paks ellen, aztán az előző hétvégén Felcsútról hozták el a három pontot (0-3). Nem lenne meglepő, ha Vasas vendégeként is győzni tudnának.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.98

Eredő odds: 47.52