Fókuszban a három vasárnapi NBI-es találkozó


Debrecen1.57  döntetlen3.75  Paks5.50
Nem igazán lehet azt állítani, hogy a Debrecen erősödött volna az utóbbi hónapokban, Bódi távozásával inkább gyengült a keret. Az Európa Ligában nyújtott eddigi produkciójuk sem egy gondtalan szezont vetít előre: csütörtökön hazai pályán kaptak ki 2-1-re a fehérorosz Torpedo Zhodinótól. Pedig otthon ritkán szorongatják meg a Debrecent (legalábbis magyar bajnokin).

Pakson elég sokat igazoltak és ugyan a felkészülési meccseik java részét elveszítette a tolnai gárda (bár mondjuk a Sturm Graz ellen sikerült nyerniük), amilyen gyenge játékkal rukkolt elő a Loki a héten, joggal bizakodhatnak a vendégek. Az előző szezonban ugyan pont nélkül távoztak Debrecenből, de most benne van a levegőben a meglepetés.

Tipp: X2 @ 2.25


MTK1.85  döntetlen3.40  Vasas4.10
Az MTK-nak sem sikerült jól a hétközi Európa Liga selejtező első mérkőzése. Az azerbajdzsáni Qabalától 2-1-re kikaptak otthon (vagyis Gyirmóton) a kék-fehérek, bár azért azt tegyük hozzá, hogy a magyar kupacsapatok közül nekik jutott a legnehezebb ellenfél.

Most a változatosság kedvéért Dunaújvárosban lesz otthon az MTK, amelynél elmondták: céljuk ebben a szezonban, hogy az első nyolcban végezzenek. Így aztán teher nincs a futballisták vállán, a kérdés csupán annyi, hogy mennyit vett ki belőlük a csütörtöki összecsapás?

A Vasasnál jól sikerült a felkészülés, legalábbis az edzőmeccseik eredményéből erre lehet következetni (javarészt behúzták ezeket a találkozókat, a Szigetszentmiklósnak például kilencet vertek). Úgyhogy még az is lehet, hogy ez a szezon nem feltétlenül csak a kiesés elleni harcról szól majd Angyalföldön. Mondjuk ehhez egy jó rajt is kéne.

Tipp: Gólok száma a vendégcsapatnál 0,5 felett @ 1.56


Videoton1.50  döntetlen3.80  Diósgyőr6.50
A három EL-csapat közül csak a Videoton tudott nyerni a csütörtöki selejtezőn és 2-0-s előny birtokában utazhat majd Belgrádba a jövő héten, ahol a Cukaricki vendége lesz. Ami a magyar bajnokságot illeti, az előző szezonban ezüstérmes gárda idén talán komolyabban is beleszólhat az első helyért folytatott küzdelembe. Ehhez első lépésként otthon (azaz jelenleg Felcsúton) kellene tartaniuk a három pontot, ami előreláthatóan nem lesz egyszerű.

Ugyanis a Diósgyőr padján Horváth Ferenc ül, akinek csapatai rendre úgy játsszanak, mint annak idején maga Horváth: megalkuvás nélkül küzdenek és nem ismernek lehetetlent. Bár a DVTK elveszítette a felkészülési meccseinek jelentős részét, de a pontszerzésre talán van némi esélye vasárnap.

Tipp: Gól mindkét félidőben – NEM @ 1.80