Fókuszban a fővárosi rangadók


Honvéd2.30  döntetlen3.30  Újpest2.80
Mindkét gárda a tabella közepe táján tanyázik, a hetedik Újpest csupán egy ponttal gyűjtött többet a nyolcadik helyezett Honvédnál. Igen sűrű ott a mezőny, minden pontnak jelentősége lehet majd a végelszámolásnál.

Nincsenek jó formában a kispestiek: szeptember óta képtelenek bajnoki meccsen győzni, zsinórban háromszor veszítettek, mígnem az előző fordulóban egy vérszegény debreceni 0-0 egy pontot ért nekik. Érdekesség, hogy a legutóbbi három, Újpest elleni meccsük döntetlennel végződött és az iksz most is benne van a levegőben.

Ugyanis az Újpest sem egy világverő alakulat, bár az előző két fordulóban kijött nekik a lépés és egy igen hosszú nyeretlenségi szériát szakítottak meg először a Vasas, majd a Békéscsaba legyőzésével. Tegyük halkan hozzá, hogy ez a két csapat nagy eséllyel a másodban folytatja majd jövőre – legalábbis ha nem történik sürgősen valami radikális változás náluk.

A lilák szerdán továbbjutottak a Kupában, 6-1-es összesítéssel a Zalaegerszeggel szemben. Ebből öt gólt még az odavágón lőttek, a visszavágón 1-1-es döntetlen született. Nebojsa Vignjevics, az Újpest edzője úgy nyilatkozott, hogy „a csapat jó mentális és fizikális állapotban van, a két hét alatt lejátszott edzőmérkőzések sokat segítettek minket a minél sikeresebb felkészülésben. Úgy érzem, hogy a kupasorozatban és a bajnokikon elért sikerek megnyugtatták a játékosokat.” Ettől függetlenül nem vennék mérget a vendéggyőzelemre.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85


MTK6.00  döntetlen3.75  Ferencváros1.55
Az MTK még kedden elkövette azt a bravúrt, hogy kiesett a Magyar Kupából, pedig a Békéscsabán azért illet volna valahogy átverekedniük magukat. Ehhez képest egy idegenbeli 0-0-át követően „hazai pályán” (az MTK ugye a Fáy utcában játssza hazai meccseit) kaptak ki 1-0-ra.

A bajnokságban egészen jól muzsikálnak a kék-fehérek, bár az előző fordulóban szintén pályaválasztóként kaptak ki 1-0-ra a Haladástól úgyhogy nem a legjobb előjelek mellett várhatják a 208. örökrangadót.

A legnagyobb meglepetést a Ferencváros csákvári vendégjátéka okozta a héten. A lelkes hazaiak 4-3-ra verték a zöld-fehéreket a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Tekintve, hogy az első mérkőzésen 4-1-re nyert a Fradi, nagy tragédia nem történt, de azért a bekapott négy gól elég durva… Hovatovább, mióta Thomas Doll a Fradi edzője ennyit egy meccsen még soha nem kapott az FTC. Persze leginkább annak volt köszönhető az eredmény, hogy igencsak fölforgatott csapattal lépett pályára a Ferencváros és hát ez lett belőle.

Persze ettől még a vendégek toronymagas esélyesei ennek a találkozónak és nehéz arra indokot találni, hogy miért is ne nyernék meg a soron következő bajnoki meccsüket.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.00

Eredő odds: 3.70