Fix hazai sikerek a láthatáron


Kecskeméti TE 1.40, döntetlen 4.25, Egri FC 7.00
Nem kicsi bravúrt hajtott végre kedden a Kecskemét azzal, hogy az elmaradt húszadik forduló pótlásán 5-2-re megverte a bajnokin tavaly augusztus óta veretlen, listavezető Győrt. Horváth Ferenc csapata nagyszerű tavaszt produkál, hét meccsből négyet megnyertek, kétszer játszottak 0-0-ás döntetlent, és csak egyszer kaptak ki, a Pécs ellen hazai pályán (0-2).

Eddig is sejthető volt, hogy az Egri FC hosszan elnyúló haldoklását láthatjuk tavasszal, csütörtökön viszont biztossá vált, hogy itt a vége. Az önkormányzat bejelentette, hogy a klubot övező kiszámíthatatlanság, a tulajdonosok keringője és a pénztelenség miatt kiszáll a csapat támogatásából. Igazából még az is megeshet, hogy el sem utaznak Kecskemétre, de az utolsó információk szerint becsületből még lejátsszák a hátralévő meccseket. Pedig hosszú idő után pont az előző fordulóban nyert az Egri FC, a Kaposvár vendéglátójaként (1-0). Ugyanakkor ez a győzelem sem sokat segített rajtuk, 15 pontjukkal így is utolsók, kilenc egységre vannak a bennmaradást jelentő 14. helytől. A héten történtek viszont végleg megpecsételték a csapat sorsát, nem valószínű, hogy a jó formában lévő KTE otthonából akár egy pontot is elhoznának.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Kecskemét nyeri a meccset @ 2.24

Győri ETO 1.30, döntetlen 4.80, Paksi SE
Mint ahogy a másik pénteki párosítással kapcsolatban már volt róla szó, kedden véget ért az ETO fantasztikus veretlenségi szériája a bajnokságban. Kecskeméti vereségüket megelőzően csak a Debrecentől kaptak ki még az első fordulóban. Vélhetően nem okozott nagy pánikot a keddi vereség, hiszen a Győr így is tíz ponttal vezeti a tabellát a Videoton előtt. Mindenestre az elmúlt három bankijukon két pontot tudtak szerezni, 1-1-et játszottak a Vidi ellen hazai pályán és Pápán is.

Múlt héten 2-0-ra kapott ki a Paks Fehérváron, előtte viszont 1-0-ra nyertek otthon a Diósgyőr ellen. Tavasszal hét bajnokin kétszer győztek, háromszor játszottak döntetlent és kétszer kikaptak. Idegenben csak az Újpest ellen tudtak nyerni (0-6), az Eger és a Siófok ellen ikszeltek. Győrben még soha nem nyert a Paks, de ettől függetlenül nem fogják könnyen adni magukat.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-1), a Győr nyeri a meccset @ 1.96