Feljutók csatája és budapesti rangadó a szombati játéknapon


Mezőkövesd2.00  döntetlen3.30  Gyirmót3.60
Alig várjuk, hogy a tolódások és összetartások királya, Pintér Attila a pályára vezényelje fiait. Sőt, a meccsek utáni nyilatkozatait még jobban várjuk, mert abból mindig kiderül, hogy éppen ki volt a hibás az esetleges vereség miatt (ő nyilván soha nem az).

Az oddsok alapján a hazai csapat számít esélyesebbnek és ha figyelembe vesszük azt, hogy melyik frissen feljutó gárda hogyan erősített, akkor ez még reálisnak is tűnik. Persze ne feledkezzünk meg arról, hogy ez mégiscsak a magyar bajnokság, úgyhogy bármilyen eredmény születhet bármikor. Nem árt óvatosnak lenni.

A másik oldalon régi kedvencem, Urbányi „mélységbőlfölívelt” István vezeti harcba a gyirmóti legényeket. Amikor utoljára a Mennyeiben varázsolt a mester, akkor a Kecskemétet irányította (2010/11) és olyan nyilatkozatokkal okozott felejthetetlen pillanatokat, mint például „lehet, hogy kikaptunk, de meg lehet nézni kinek volt több helyzete és ki játszott szebben” (az idézet nem pontos, de kb. ez hangzott el). A lényeg, hogy rövid Maldív-szigeteki és amerikai kitérő után újra itthon praktizál a labdarúgás jelenkori doktora, izgatottan várjuk a meccseket!

Egyébként még a másodban vérre menő rangadókat játszott egymással a Gyirmót és a Kövesd, melyekből az előző szezonban mindkétszer a győri együttes került ki győztesen és mindkét alkalommal 2-1-es arányú Gyirmót-siker született. Most hasonló mérkőzésre számíthatunk, azaz szoros csatára, ahol mindkét együttes gólt szerez.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.89


Újpest2.30  döntetlen3.20  Honvéd3.00
Jól ráfaragott az Újpest. Az UEFA eltiltotta az igazolásoktól, valamilyen kétes üzlet miatt, ami még 2014-ben köttetett. Így aztán erősíteni nem tudtak, gyakorlatilag a tavalyi kerettel vágnak neki ennek a szezonnak (mínusz Kabát Péter és Litauszki Róbert). Ráadásul a stadionjuk felújítása miatt a mérkőzéseiket a Fáy utcában rendezik, így aztán a hazai pálya előnyére sem támaszkodhatnak.

Áprilisban simán, 2-0-ra verték otthon a Honvédot, most talán nagyobb ellenállásra lesznek képesek a vendégek, akik egy igen jó felkészülésen vannak túl, hiszen az összes komoly ellenféllel játszott edzőmeccsüket megnyerték. A csapatra durva formaingadozás volt jellemző az előző szezonban, ezért most sem lehet igazán tudni, hogy éppen melyik arcát mutatja majd. Egy pontra viszont jók lehetnek.

Tipp: X2 @ 1.56


Ferencváros1.32  döntetlen4.75  Haladás9.00
Szerdán Bajnokok Ligája selejtezőt játszottak a zöld-fehérek a Partizani Tirana vendégeként (1-1). Az ott mutatott játékuk finoman szólva sem volt meggyőző, igazából ez a Haladás ellen is marha kevés lenne. Hazai pályán viszont valószínűleg jobban fölszívja magát a bajnoki címvédő, de a szombathelyi győzelemre kínált oddsot még így is túlzásnak érzem.

Ugyanis nem rossz csapat a Hali, már az előző szezonban sem volt az és most azért valamelyest megerősödött a gárda. Igaz, az edzőmeccseik nem sikerültek valami fényesen, de hát az ott elért eredmények annyira nem is fontosak.

Az előző szezonban egyszer sem volt könnyű dolga a Fradinak, amikor a Haladással játszott és ez alighanem most sem lesz nagyon másképp.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 1.90