Elrajtol az NBI


Debrecen–Mezőkövesd
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Debrecen az új szezont az NBII-ben kezdje, de egy jó hajrával sikerült elkerülniük a kiesést. Nagyon nem jöttek be a portugál vonalra épített elképzelések, Leonel Pontes vezetőedzőt el is küldték a csapattól és végül Herczeg András tartotta bent a piros-fehéreket. A rövid szünet alatt nagy volt a játékosmozgás Debrecenben és nehéz megjósolni, hogy az új keret mire lesz képes.

A Mezőkövesd is épphogy csak megmenekült a kieséstől. Amíg Pintér Attila volt az edző, egészen jól alakultak a dolgok Matyóföldön, de aztán a tolódások, illetve összetartások nagymestere inkább Felcsútra tette át székhelyét és emiatt tavasszal már korántsem volt olyan veszélyes a ’Kövesd. Hozzájuk is érkezett egy kezdőcsapatnyira való új játékos, szóval még kérdéses, hogyan sikerült összeraknia a gárdát Radványi edzőnek.

Mivel élesben még egyik csapatot sem láthattuk, nem könnyű megjósolni ennek a mérkőzésnek a kimenetelét. Az oddsok a Debrecen mellett szólnak és hát valóban nehéz elképzelni azt, hogy a Mezőkövesd győzelemmel kezdené a szezont a cívisvárosban.

Tipp: Hazai 1.70


Paks–Újpest
Az előző idényben ez a két csapat játszotta a legtöbb döntetlent: 33 forduló alatt egyenként 12 alkalommal ikszeltek. Különösebb kiesési gondja egyik gárdának sem volt és végül a középmezőnyben végeztek.

Pakson is átalakult a keret, de közel sem volt akkora jövés-menés, mint a Lokinál, vagy a Mezőkövesdnél. Valószínűleg idén is stabil középcsapat lesz a tolna megyei együttes, amely ellen senkinek nem lesz egyszerű játszania.

Az Újpest hosszú idő után újra igazolhatott és érkezett 15 új játékos. Mégsem emiatt került címlapokra a negyedik kerületi klub, hanem előbb a felújított (?) stadion miatti hercehurca szolgáltatott témát, majd aztán a botrányos címerváltás borzolta a kedélyeket. Ezek után az sem volna különösebben meglepő, ha egyből vereséggel kezdenének Pakson, már csak azért is, mert a liláknak az elmúlt pár évben rendre meggyűlt a baja az atomvárosiakkal.

Tipp: Hazai 2.30


Honvéd–Haladás
Kicsit korábban kezdődött a szezon a magyar bajnok számára, hiszen a héten Bajnokok Ligája selejtezőn lépett pályára Izraelben a Honvéd, ahol 2-1-re kikapott a Hapoel Beer Shevától. A vereség ellenére egészen jól játszottak a kispestiek és még maradt esélyük arra, hogy a jövő héten kiharcolják a továbbjutást. Éppen ezért könnyen meglehet, hogy beáldozzák majd ezt a bajnokit és a kulcsjátékosok pihenőt kapnak.

A Haladás kellemetlen ellenfél és sok új játékossal erősített a nyáron, akiket elvileg sikerült már csapattá kovácsolni – ezt maga Mészöly Géza nyilatkozta, bár nem pont ugyanezekkel a szavakkal. Az oddsok alapján egy vendéggyőzelem elég nagy meglepetés volna, de a Honvéd BL szereplése miatt még ezt az eshetőséget sem lehet teljesen kizárni.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.76