Az elmúlt öt év újpesti derbijei


Az elmúlt öt esztendőben csupán egyszer tudott három ponttal távozni Újpestről a Fradi. Összeállításunkban csak a bajnoki meccseket vettük figyelembe, a Ligakupával és a Magyar Kupával most nem foglalkoztunk.

2010. szeptember 11. Újpest-Ferencváros 6-0

Ez a dátum alighanem örökre beleégett minden újpesti és fradista emlékezetébe. Előzőleg semmi nem utalt arra, hogy a lilák ekkora csapást mérnek a Fradira, aztán mi lett belőle! Simon Krisztián a 28. percben megszerezte a vezetést a hazai csapatnak, majd következett egy erősen vitatott kiállítás és tíz emberre fogyatkoztak a zöld-fehérek. Tisza még az első félidőben kettőre növelte az Újpest előnyét, majd a második játékrészben következett a mészárlás.

2012. május 12. Újpest-Ferencváros 1-1

A sorsolás szeszélye miatt majd’ két év múlva látogatott Újpestre a Ferencváros. A 2011/2012-es szezon 28. fordulójában hiába vezetett szinte végig az FTC, a végén egyenlíteni tudott a hazai csapat.

2012. augusztus 19. Újpest-Ferencváros 2-1

A következő Újpest-Fradi bajnokira már nem kellett olyan sokat várni: a 2012/13-as kiírás negyedik fordulójában rendeztek derbit a Megyeri úton. Kabát Péter révén már az első félidőben vezetést szerzett az Újpest, majd Orosz Márk a 90. percben egyenlített. Ezzel még nem volt vége, mert négy perc múlva jött a kiejthetetlen nevű Tshibuabua Bavon és megnyerte a meccset az Újpestnek.

2014. április 4. Újpest-Ferencváros 1-2

Ez a mérkőzés azért vált felejthetetlenné, mert ebben az évezredben először tudott bajnoki meccset nyerni a Fradi az Újpest vendégeként (és amúgy utoljára is). Pedig igen rosszul indult a meccs az FTC számára: már négy perc után hátrányba kerültek és sokan már egy újabb hatost vizionáltak. Nem így lett, mert még az első félidőben Gyömbér egyenlített, majd a mérkőzés vége fele Leonardo góljával győzött az FTC.

2014. szeptember 21. Újpest-Ferencváros 2-1

Ez a találkozó is érdekes volt. A második félidő elején a játékvezető kevesebb, mint öt perc leforgása alatt két tizenegyest is ítélt: egyet ide, egyet oda. Mindkét büntetőt értékesítették, végül Simon Krisztián góljával nyert az Újpest.

Fogadj most a derbire!