Akár már most hétvégén bajnok lehet a Fradi


Békéscsaba5.00  döntetlen3.60  Újpest1.62
A sorsolás szeszélye miatt pár nap leforgás alatt kétszer is játszik egymással a Békéscsaba és az Újpest. Most persze nem a Magyar Kupában csapnak össze a felek – az elődöntő visszavágóit április közepén rendezik – hanem a bajnokságban. A szerdai MK meccset egyébként viszonylag simán nyerte az Újpest 2-0-ra, a csabaiak már az első félidőben megelégedtek a labda kirugdosásával a saját tizenhatosuk előtt.

Ennél azért jóval több kell majd a hazai csapattól szombaton, ha esetleg még fontos számukra a bennmaradás, ami felé nagy lépést tehetnének egy esetleges győzelemmel. Mondjuk a siker ritka vendég Békéscsabán, bár ebben a naptári évben csak két bajnokit veszíttek el három iksz és egy győzelem mellett.

Az Újpest holtversenyben második az MTK-val, ez évi egyetlen vereségüket is a kék-fehéreknek „köszönhetik”. Ezen kívül háromszor játszott 1-1-es döntetlent és kétszer nyert 1-0-ra az Újpest, úgyhogy csodálkoznánk, ha a viharsarki mérkőzés gólzáporba torkollna. Az viszont korántsem lenne meglepő (dacára a csabaiak katasztrofális mérlegének az Újpesttel szemben), ha a hazai csapat legalább egy pontot otthon tudna tartani.

Tipp: 1X @ 2.08

Vasas7.00  döntetlen4.75  Ferencváros1.35
A másik fő kiesőjelölt a Vasas, de ezzel nagy újdonságot aligha árultunk el bárkinek is. Valószínűleg mindent megtesznek majd a tisztességes helytállás érdekében, de a 2016-os meccseiket elnézve nincs sok esélyük arra, hogy akár egy ikszet is összehozzanak szombat este. Mérlegük 1-2-3, egyetlen győzelmüknek még a Haladás ellen örülhettek február derekán. Azóta konkrétan még gólt sem rúgtak, pedig Pakson az előző fordulóban még a veterán gólvágó, Ferenczi István is beállt, hátha. Neki sem sikerült a gólszerzés és végül 2-0-ra kikapott az angyalföldi alakulat.

A Fradi roppant fásultan játszott a hétközi MK meccsen a Debrecen vendégeként (0-0). A zöld-fehérek védekezése ugyan rendben volt, de a támadásokra már nem futotta az erejükből. Sok lenne nekik is ez a szerda-szombat ritmus?

Ám még így is jobb erőnléttel rendelkeznek a vendégek, mint a Vasas játékosai, ez még talán látatlanban is kijelenthető, úgyhogy nagy eséllyel végig fölényben futballozik majd az FTC és ha előbb nem is, a meccs végére föltörheti az amúgy nem annyira rossz angyalföldi védelmet. Egyébként a két együttes legutóbbi meccsét fölényesen, 5-1-re nyerte a Ferencváros tavaly októberben.

Tipp: Félidőben X @ 2.40


MTK2.25  döntetlen3.40  Debrecen2.80
Eddig pár meccset Dunaújvárosban játszott az MTK, de most visszaköltöznek a Fáy utcába, ezért van szükség arra, hogy vasárnap rendezzék a találkozót. A két együttes között csupán egy pont a különbség, úgyhogy afféle rangadóról beszélhetünk.

Zsinórban három bajnokit nyert meg az MTK (sorrendben az Újpest, a Honvéd, és a Haladás ellen) és nem mellesleg veretlen még ebben a naptári évben. Nem mehet hát biztosra ellenük senki sem, a gyengélkedő DVSC meg aztán végképp nem.

Pár fordulóval ezelőtt megtört a Debrecen lendülete és csak egy 0-0-s döntetlenre volt képes a Vasas vendégeként. Majd aztán a múlt héten jött az igazi sokk: a Honvéd 3-0-ra nyert a Nagyerdei Stadionban, amit aligha feledtetett a Fradi elleni 0-0 szerdán a Magyar Kupában. Gólok nélkül nem megy és hát az a nagy helyzet, hogy három tétmeccs is lepörgött már úgy, hogy nem szereztek gólt a Loki játékosai.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 6.00