Mire mennek majd a középcsapatok az óriások otthonában?


Az FA-kupában többek között az a szép, hogy ha döntetlenre végződik egy meccs, akkor megismételt találkozón esnek újra egymásnak a csapatok, mint a régi szép időkben. Szerdán két ilyen megismételt találkozót rendeznek Angliában, az Arsenal a Swansea-t fogadja, a Manchester United pedig a West Hammel fog csatázni a továbbjutásért.

Arsenal 1.47, döntetlen 4.50, Swansea City 6,25

Az Ágyúsok az előző meccsen 2-2-es döntetlent értek el a Swansea otthonában, ráadásul úgy, hogy mindössze két perc alatt rúgtak két gólt, amivel sikerült 2-1-re módosítani az addig 1-0-ás Swansea vezetést. A dolog szépséghibája, hogy szinte rögvest kaptak is egyet, és arra már nem volt válasz.

Az Arsenalnak borzasztó fontos lenne a továbbjutás, hiszen a bajnokságban meglehetősen harmatosan szerepel Wenger csapata, a hétvégén hazai pályán kaptak ki a Manchaster City-től. Ráadásul utoljára 2005-ben nyert bármit is a londoni együttes, akkor pont az FA kupát sikerült elhódítani. Ugyanakkor az első meccs megmutatta, hogy a Swensea képes stílusosan és fegyelmezetten futballozni még egy ilyen nagy nevű, és sztárokkal telepakolt együttessel szemben is. Azonban ha az Ágyúsok képesek lesznek sorozatos helyzeteket kialakítani, azt valószínűleg nem bírja majd el a masszívnak tűnő Swensea védelem. Wenger egyedül Koscielny-ra nem számíthat a meccsen, amúgy mindenki bevethető a keretből.

Tipp: Arsenal – Swansea City 2-1 (8.75)


Manchester United 1.30, döntetlen 5.50, West Ham United 9.00

Az első mérkőzés 2-2-es végeredménnyel zárult, csakúgy, mint a fentebb boncolgatott találkozó. Nagy különbség, hogy Van Persie az utolsó pillanatokban egyenlített a West Ham otthonában, így aztán jöhet a második felvonás.

Alex Ferguson csapata várhatja kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen a hétvégén 2-1-re megnyerték a Liverpool elleni rangadót és toronymagasan vezetik a PL-t, míg a West Ham saját menedzserük szerint is szánalmasan játszott a Sunderland ellen, ami egy sima 3-0-ás vereséget eredményezett. Na de pont ezért nagyszerű találmány a kupa, hiszen mindez itt nem számít. A Premier League középcsapatainak pont az ilyen meccsek jelentenek kiugrási lehetőséget, ha már a bajnokságban nem nagyon tudnak beleszólni a nagyok dolgába.

Azt mindenképpen meg kell még említeni, hogy a Londoni Vasasnál sérülések miatt gyakorlatilag elfogytak a használható védők, így aztán szörnyen nehéz lesz az Old Traffordon játszani. Sam Allardyce azonban így is bízik abban, hogy sikerül megismételni a tíz nappal ezelőtti teljesítményüket.

Tipp: Manchester United - West Ham United 4-0 (15.00)