Meglepi a listavezetőt a Pécs?


Újpest 1.80, döntetlen 3.25, Kaposvári Rákóczi 4.00
Tegye föl a kezét, aki múlt héten egy lyukas garast is tett volna arra, hogy az Újpest elhozza Debrecenből a három pontot! Na? Senki? A lila ruhás úr ott hátul? Ja, hogy csak nyújtózik. Szóval a múlt heti forduló bombameglepetését az Újpest szolgáltatta (már megint) azzal, hogy idegenben 1-0-ra megverte a Lokit. Na persze nem volt ez sétagalopp, a DVSC-nek semmi nem jött össze azon a vasárnapon. Az Újpest egyébként 25 ponttal a 11. helyen áll a bajnokságban, egy győzelemmel és a többi eredmény szerencsés alakulásával akár a nyolcadik helyre is fölléphet. Idén egyébként egy tétmeccset játszottak csak a lilák hazai pályán, akkor egy hatost kaptak a Pakstól.

A Kaposvár múlt héten 3-0-ra nyert otthon a Pápa ellen. A három gólos győzelem a tízedik helyre juttatta a somogyi csapatot, jelenleg egy ponttal előzik meg az Újpestet. Ebben a naptári évben ez lesz az első idegenbeli fellépésük. Az őszi szezonban nem sok babér termett Prukner László csapatának más pályákon, kilenc idegenbeli fellépésük alatt háromszor nyertek, egyszer ikszeltek ötször kikaptak. Fővárosi csapat ellen utoljára 2012 májusában tudtak pontot szerezni. A két csapat ősszel 0-0-ás döntetlent játszott egymással.

Tipp: X @ 3.25

Pécsi MFC 3.45, döntetlen 3.40, Győri ETO 1.90
Meglepetésre készül a PMFC, Lázár Pál a pécsiek válogatott játékosa egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy „Magyarországon bármelyik csapat verhető. Arra készülünk, hogy megszakítsuk az ETO kiváló sorozatát.” Valahol érthető az optimizmus, mert a Pécs idei három bajnokiból kettőt megnyert, csak Debrecenben kapott ki. Hazai pályán az MTK-t verték 2-1-re még a nyitófordulóban, majd Kecskemétről hozták el a három pontot.

Persze a Győr nyilván nem feltartott kézzel érkezik majd a Mecsekaljára. Pintér Attila dolgát ugyan sérülések nehezítik, de utoljára az NB1 első fordulójában kaptak ki a Lokitól, és azóta veretlen a bajnokságban az ETO. Pontot utoljára tavaly decemberben hullajtottak Szombathelyen (1-1), 2013-ban pedig mindhárom bajnokijukat megnyerték. Nem véletlen hát, hogy kilenc ponttal vezetik a tabellát.

Tipp: A Vendégcsapat mindkét félidőben gólt szerez @ 3.05