Vizsgáljunk meg néhány vb-leselejtezőt!


Azerbajdzsán23.00  döntetlen8.50  Németország1.13
Óvatosan azzal a könnyű kézlegyintéssel, hogy a germánok könnyedén megtépik az azeri nagyorrúak válogatottját! Kellő tisztelettel és megfontoltsággal a sima vendég győzelem irányába tett tippel!

Ha csak a hazai szövetségi kapitány, a nagyvezér Robert Prosineckire vetülünk, már igaz a riasztás. Ugyanakkor rögtön jöhet visszaszúrás: azért mert valaki penge lábú játékos volt, legendává nőtt, még nem garancia a jó kapitányi teljesítményre. Lásd Lothar Matthaus szemfényvesztését és bukását bárhol, többek között a magyar válogatott élén.

De azért az azeriek csak elcsíptek néhány izgalmas pontot és kiborították a cseheket meg a balfék norvégokat a menetelésből. Különben meg semmi pánik a germánokkal kapcsolatban, eddig makulátlan a vb-selejtezős pedigréjük és most is fixen felmarkolják majd a három pontot. Az angolokat is lesimázták a legtaplóbb német focista, Lukas Podolski búcsúmeccsén. Hat fiatallal vitték a briteket a szomorúságba!

Tipp: Azerbajdzsán–Németország 0-1 @ 7.50


Montenegró4.50  döntetlen3.50  Lengyelország1.85
Ez sem lesz könnyű tavaszi fagyizás! Nagyon bírom az egykori jugókat, bennük van a világverés, de képesek Grönland válogatottjától is kikapni, ha olyan van. A háziak korábban odavertek a büszke dánoknak, a románoktól meg elmartak egy pontot. Fegyelmezett csapatról van szó.

Viszont a lengyelek szépen beelőzték a magyar csapatot, pedig a 80-as években még milyen kellemes edzőpartnerek voltak a Népstadion gyepén! Azóta Európa legkeményebb bandája lett a polák, nem véletlen, hogy most is a csoport tetején sütkéreznek. Nyilván nehéz lesz a 90 perc, de a vendégeknek most nagyon kell a biztonságot nyújtó tripla.

Kicsit ott lebeg a levegőben, hogy a háziurak erőszakosan, keményen védekezve pontot szereznek, de az ellenfél támadó ereje nem a vaduzi hadseregéhez hasonló. Az nem lehet, hogy döntetlen legyen, behajolok a tervezett lengyel sikernek!

Tipp: Montenegró–Lengyelország 2-3 @ 34.00


Észak-Írország2.45  döntetlen3.10  Norvégia3.40
Ha kézilabda, pláne női, egy kvantumnyi pillanatig sem lenne kétséges a meccs végeredménye. Ami a fociban a németekről szóló Lineker örökzöld, az a kéziben az északi bringákra érvényes! De ez most labdarúgás, ráadásul két végtelenül unalmas, de legalább erőfocit játszó bandáról van szó.

A norvégok a magyar csapat lenézése után kicsit lemaradtak a világtól, nem haladnak annyira, mint azt magukról hitték. Főként nem a nagypofájú újságírójuk, aki élete végéig hordhatja a magyar válogatott címeres mezét! Ha csak őt vesszük, meg az ostoba ötletelését, aminek jobbára az ellenkezője válik valóra, akkor fix a hazai siker. Norvégiához a róluk elnevezett mintás pulcsi, a tonhal olajban, a kese nők, meg a piszok nagy jólét kapcsolódik, a három pont viszont nem.

A szorgos írek, ha még van ilyen kifejezés, megverik a fagyos szenteket, sima siker. Norvégia meg mehet alapozni a legmelegebb északi-tengeri olajfúró toronyra! Ott talán sikeresek lehetnek!

Tipp: Észak-Írország–Norvégia 2-1 @ 10.50